Sabulis un Karro ārpus pirmā divdesmitnieka MXGP kvalifikācijā Ķeguma trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Kārlis Sabulis trešdien ieņēma 24.vietu, bet Matīss Karro bija 33.pozīcijā Ķegumā notiekoša pasaules čempionāta motokrosā ceturtā posma - Rīgas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Kvalifikācijā ātrākais bija Paula Jonasa komandas biedrs Armīns Jasikonis no Lietuvas, kurš savā ātrākajā aplī trasi veica vienā minūtē un 53,685 sekundēs. Trīs sekundes desmitdaļas lēnāks bija šveicietis Arnos Tonuss, bet vēl 0,088 sekundes atpalika nīderlandietis Kalvins Vlānderēns.

Sabulis bija 4,224 sekundes lēnāks par Jasikoni, bet Karro atpalika 8,276 sekundes, kas viņiem deva attiecīgi 24. un 33.vietu 34 motosportistu konkurencē.

MXGP klasē pirmajā braucienā starts tiks dots plkst.13.15, bet otrajā - plkst.16.10. Sacensības tiešraidē translē kanāls "Best4Sport TV".

Plkst.12.15 pirmo braucienu aizvadīs MX2 klases braucēji, kuriem otrais brauciens paredzēts plkst.15.10.

Fotogalerija: MXGP of Latvia 2020

MXGP pasaules čempionāts motokrosā nedēļas nogalē Ķegumā atgriezās trasē pēc piecu mēnešu pārtraukuma. Marta sākumā tika aizvadīti vien divi posmi - Lielbritānijas un Nīderlandes "Grand Prix". 

MXGP klasē Latviju nepārstāvēs pašmāju vadošais motosportists Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" vienības, kurš treniņā lauza divas ribas, savainoja muguru un Ķegumā nebrauks. Rīgas "Grand Prix" Latviju MXGP klasē pārstāvēs Kārlis Sabulis un Matīss Karro.

Svētdien Latvijas "Grand Prix" kopējā ieskaitē Sabulis posmu noslēdza 22.vietā, bet Karro ierindojās trīs pozīcijas zemāk. 

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 130 punktiem ir Džefrijs Herlingss, otro vietu ar 126 punktiem ieņem pasaules čempions Gajsers, bet trešais ar 103 punktiem ir Koldenhofs. Septiņkārtējais MXGP klases čempions Antonio Kairoli ar 86 punktiem ir ceturtais, kamēr Jonasa komandasbiedrs Jasikonis iepaliek par trim punktiem.

Jonasam 26 punkti dod 19.vietu, kamēr Sabulis ar trim punktiem atrodams 31.pozīcijā starp 34 braucējiem.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisinās 12.reizi.

Ķeguma trasē Latvijā notiek trīs pēc kārtas FIM motokrosa pasaules čempionāta posmi. Vēl viens posms tiks aizvadīts no 14. līdz 16.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu