Porziņģis: Esmu kļuvis agresīvāks (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristaps Porziņģis kļuvis agresīvāks, uzbrukumā raujoties uz groza apakšu un prasot piespēlēt viņam bumbu, uzskata Latvijas basketbolists, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēlētājs.

Porziņģis naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika guva 36 punktus un realizēja septiņus tālmetienus, kas viņam ir jauns karjeras rekords NBA spēlētāja karjerā.

Pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, Porziņģis 51 spēlē vidēji guva 19,2 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,1 metienu.

Savukārt sezonas turpinājumā Orlando tā saucamajā "burbulī" liepājnieks spēlē rezultatīvāk - četrās no sešām spēlēm viņš guvis vismaz 30 punktus.

Šosezon iepriekš 51 spēlē tikai sešreiz "Mavericks" rindās Porziņģim izdevās sasniegt 30 gūto punktu robežu.

NBA "burbuļī" pirmajā spēlē Porziņģis guva 39 punktus, teju atkārtojot savu rezultativitātes rekordu - 40 punkti vienā mačā.

Porziņģis patlaban (12. augustā apkopota statistika) ir sestais rezultatīvākais spēlētājs NBA "burbulī" ar 30,5 punktiem vidēji spēlē.

NBA rezultatīvākie spēlētāji "burbulī":

  1. Demjans Lilards 37,0 punkti (Portlendas "Trail Blazers", bilance 5-2)
  2. Džeimss Hārdens 33,4 punkti (Hjūstonas "Rockets", bilance 4-1)
  3. Luka Dončičs 32,0 punkti (Dalasas "Mavericks", bilance 2-4)
  4. Devins Bukers 31,0 punkts (Fīniksas "Suns", bilance 7-0)
  5. Tīdžejs Vorens 31,0 punkts (Indiānas "Pacers", bilance 4-2)
  6. Kristaps Porziņģis 30,5 punkti (Dalasas "Mavericks", bilance 2-4)

Porziņģis atzīst, ka viņš ir pielāgojies savai lomai - būt vienam no komandas līderiem. Turklāt spēlēt uzbrukumā kopā ar Luku Dončiču esot viegli, jo viņiem lieliski sanāk veidot "pick and roll" un "pick and pop" sadarbības, kuras pretiniekiem ir grūti apturēt.

"Esmu arī kļuvis agresīvāks, kad raujos uz grozu. Es prasu piespēli groza tuvumā, lai varu izmantot pārsvaru. Domāju, ka tad esmu bīstams, un tas ir labākais veids, kā mani izmantot," kluba mājaslapā citēts Porziņģis. 

"Esmu priecīgs, ka mēs atrodam veidus, kā man laukumā būt efektīvam," teica Latvijas basketbolists, kurš vēlreiz atzīmēja, ka ir lieliski saspēlējies ar komandas biedriem "Mavericks" sastāvā.

Porziņģis atzina, ka otrdien aizvadītā spēle pret Portlendas "Trail Blazers" esot viņam bijusi vispilnvērtīgākā "Mavericks" sastāvā, kaut arī komanda zaudēja.

"Es labi izpildīju metienus. Vienmēr kritiski attiecos pret to, ko es daru. Ticu, ka varēju nospēlēt labāk. Tomēr jā, man šī bija pilnvērtīga spēle. Arvien vairāk ieeju ritmā, arvien vairāk saprotos ar puišiem un labāk saprotu sistēmu."

Porziņģis pēdējos sešos mačos pēc kārtas guvis vismaz 20 punktus. Tikai otro reizi karjerā viņa izdevusies šāda rezultativitātes sērija. Iepriekš viņam tas izdevās 2017. gadā no 3. līdz 15. novembrim Ņujorkas "Knicks" rindās.

NBA "burbulī" Porziņģis vidēji spēlē laukumā pavadījis 36,1 minūti, guvis 30,5 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas, veicis 2,2 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus.

Regulārajā čempionātā "Mavericks" komandai šosezon atlikusi vēl viena spēle - ceturtdien pret Fīniksas "Suns" vienību, kas "burbulī" vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Mača sākums plkst. 23.00 pēc Latvijas laika.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu