VIDEO ⟩ Tolu turpina "bombardēt"; Ikauniekam pirmie vārti RFS labā

CopyDraugiem X Whatsapp
Toluvalase Arokodare jeb Tolu
Toluvalase Arokodare jeb Tolu Foto: Valmiera FC/Facebook

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas "bombardieru" duelī trešdien uzvaru svinēja Toluvalases Arokodares jeb vienkārši Tolu pārstāvētā "Valmiera", kamēr paralēli šim duelim pārliecinošu uzvaru svinēja vicečempione RFS.

"Valmiera" viesos ar 3:2 (2:2) uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", pakāpjoties uz trešo vietu "Optibet" virslīgā.

Abu komandu sastāvos bija čempionāta labākie vārtu guvēji Arokodare ("Valmiera") un Nemanja Belakovičs ("Spartaks"). Pēc šī mača viņi guvuši attiecīgi 14 un deviņus vārtus.

Valmieras klubā divreiz precīzi sita Arokodare, bet vēl vienus vārtus iesita Daniils Skopenko. Pretējā laukuma pusē izcēlās Ariagners Smits un Belakovičs.

Spēles desmitajā minūtē "Valmieras" spēlētājs Alvis Jaunzems no aptuveni 17 metriem izdarīja sitienu pa zemi, taču bumba paripoja nedaudz garām Dāvja Oša vārtiem. Nepilnas divas minūtes vēlāk valmierieši vēlreiz ieguva iespēju izpildīt stūra sitienu, ko soda laukumā par vārtu guvumu pārvērta čempionāta rezultatīvākais futbolists Arokodare, kuram tas bija jau 14."gols" šosezon.

Viesu pārsvars nebija ilgs, jo 14.minūtē pie pretinieku soda laukuma tika paklupināts otrs čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Belakovičs, kurš jau minūti vēlāk realizēja standartsituāciju no aptuveni 20 metriem. Uzbrucējam šie bija devītie vārti šajā sezonā.

Vēl divas minūtes vēlāk vadībā jau izvirzījās jūrmalnieki. Smits pietuvojās soda laukumam un no distances izdarīja sitienu pa zemi, bet bumba pa ceļam uz vārtiem atsitās pret Valmieras komandas aizsargu, mainot lidojuma virzienu. Viesi līdz puslaika beigām vienus vārtus atguva, jo vēlreiz precīzi ar galvu soda laukumā mača 43.minūtē spēlēja Arokodare.

Arī otro puslaiku veiksmīgāk iesāka viesi. Puslaika 12.minūtē Jūrmalas kluba vārtsargs Ošs neievēroja, ka viņam no muguras piezogas "Valmieras" debitants Skopenko, kurš "apzaga" vārtu vīru un bumbu raidīja tukšos vārtos. Skopenko šie bija pirmie vārti virslīgas čempionātā. 

61.minūtē Arokodare ar bumbu ielauzās soda laukumā un iepretim vārtiem nolēma piespēlēt Ērikam Punculam, kurš labo vārtu gūšanas iespēju neprata izmantot. Tikmēr četras minūtes līdz spēles beigām rupju kļūdu soda laukumā pieļāva "Valmieras" vārtsargs Rūdolfs Soloha, nespējot satvert bumbu. "Spartaks" turpināja uzbrukumu, bet savu komandu no droša vārtu zaudējuma pēc Solohas kļūdas izglāba aizsargs Žiljēns Selestīns.

Atlikušajā laikā "spartakieši" nespēja gūt trešos vārtus un cieta zaudējumu cīņā par trešo vietu. Uzvara Valmieras komandai ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru pār ceturtajā vietā esošo "Spartaks".

Arokodare pēdējās četrās spēlēs izcēlies ar deviņiem gūtiem vārtiem. Spēlē pret "Tukums 2000"/TSS viņš izcēlās ar "hat-trick".

Valmieras vienībai šis bija trešais panākums pēc kārtas.

"Spartakam" trijās iepriekšējās cīņās ar spēcīgiem pretiniekiem izdevās iegūt divus punktus. Vispirms ar 2:4 viesos tika zaudēts līdervienībai "Riga", tad savā laukumā spēlēts 1:1 ar vicelīderi RFS, bet pēdējā kārtā tika fiksēts 1:1 Ventspilī. Pirms zaudējuma "Riga" jūrmalnieki piecās spēlēs nebija zaudējuši.

"Valmiera" pēdējās divās spēlēs svinējusi uzvaru, ar 3:0 savā laukumā pieveicot "Ventspili" un ar 3:2 viesos - "Tukums 2000"/TSS.

Mačā sakrāto brīdinājumu dēļ viesiem nevarēja palīdzēt Kristaps Liepa.

Pirmajā aplī komandas šķīrās ar 2:2 neizšķirtu.

Paralēli šim duelim Zemgales Olimpiskā centra stadionā RFS ar 4:0 (3:0) pieveica "Jelgavu".

RFS rindās izcēlās Artūrs Zjuzins, Emersons Santana Deuslesiānu, Jānis Ikaunieks un Namdi Činonso Ofors,

Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja spēlē bija 20.minūtē, kad no soda laukuma dziļuma bumbu atpakaļ Ikauniekam atspēlēja Ofors. Nesen Rīgas klubā nonākušais Ikaunieks izdarīja neprecīzu sitienu.

RFS vadību izdevās iegūt 25.minūtē, kad no laukuma kreisās malas bumbu soda laukumā iecentrēja Aleksandrs Solovjovs, bet Zjuzins bija prasmīgākais "otrajā stāvā", panākot 1:0. Rezultātu dubultot izdevās 32.minūtē, kad pēc Ofora piespēles vienatnē pret vārtsargu izskrēja Deuslesiānu.

Rīdzinieki vēl vienus vārtus guva sešas minūtes pirms došanās uz ģērbtuvēm. No laukuma kreisās puses bumbu soda laukumā raidīja Deuslesiānu, bet Ikaunieks bija nepiesegts un izdarīja precīzu sitienu ar galvu - 3:0. Pussargam šie bija pirmie vārti RFS sastāvā.

Otrā puslaika pirmā puse noritēja mierīgākā gaisotnē, taču iniciatīva aizvien piederēja Latvijas kausa ieguvējai RFS. Pārsvars bumbas kontrolē nesa rezultātu arī uz tablo, jo 72.minūtē ar atkārtotu sitienu 4:0 panāca Ofors. Uzbrucējs bija pirmais pie Dimitrija Grigorjeva atsistās bumbas un no tuvas distances, atrodoties uz zālāja, spēja bumbu ieraidīt vārtos.

Jelgavnieki līdz mača beigām vairākkārt centās izveidot bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, taču RFS aizsardzības līnija darbojās bez kļūdām.

"Jelgava" pēc trim cīņām, kurās ar turnīra tabulas lejasgala komandām svinēja uzvaru pār Tukuma vienību un spēlēts neizšķirti ar "Daugavpili" un "Metta", iepriekšējā cīņā viesos ar 0:3 atzina "Riga" pārākumu.

RFS kopš zaudējuma "Ventspilij" viesos ar 2:3 svinējusi divas uzvaras - 5:2 pār "Valmieru" un pēdējā kārtā 3:0 pret "Liepāju" -, bet pa vidu viesos spēlēts 1:1 ar "Spartaku".

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 1:0 savā laukumā uzvarēja RFS.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 14 mačiem iekrājusi 39 punktus. Par pieciem punktiem mazāk 14 spēlēs ir RFS, trešo vietu ar 24 punktiem ieņem "Valmiera". 19 punkti 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 16 punkti ir "Ventspilij", 15 punkti 14 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Jelgavai" ir 14 punkti, 11 punkti 12 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS 14 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu