VIDEO ⟩ "Ventspils" spēles galotnē izrauj neizšķirtu pret "Liepāju"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Futbola klubs "Ventspils" trešdien "Optibet" virslīgas spēlē savus vienīgos vārtus guva pašā mača galotnē un spēlēja neizšķirti ar "Liepāju".

"Ventspils" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Liepāju".

"Liepāja" komandā vārtus guva 18 gadus vecais nigērietis Hogans Ukpa Efiongs, tikmēr Artūrs Karašausks devās laukumā pēc aptuveni mēnesi ilgas diskvalifikācijas. Savukārt ventspilniekiem vārtus guva Kaspars kokins.

Spēles 25.minūtē Karašausks apliecināja, ka ir viens vadošajiem Liepājas komandas spēlētājiem, jo gar pretinieku vārtiem atdeva lielisku piespēli Ričardam Fraidejam, kurš nespēja ievirzīt bumbu vārtos. Liepājniekiem vēl viena izcila vārtu gūšanas iespēja pavērās 45.minūtē, kad dažus metrus pirms soda laukuma tika paklupināts Mārtiņš Ķigurs. Karašausks izpildīja standartsituāciju, taču bumba īsi pirms svilpes signāla lidoja nedaudz pāri vārtu pārliktnim.

"Liepājai" vadību mačā izdevās iegūt 57.minūtē, kad Karašauks standartsituāciju no stūra izlēma izspēlēt ar piespēli. Tā nonāca līdz Efiongam, kurš ieskrēja soda laukumā, apspēlēja aizsargu un no šaura leņķa raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa.

72.minūtē Ķigurs izpildīja tālu piespēli pāri laukuma centram, kuru saņēma Dele Israels, taču bumbu pirms sitiena neizdevās kārtīgi savaldīt, kā rezultātā raidījums bija neprecīzs. Desmit minūtes vēlāk soda laukumā labā sitiena pozīcijā nonāca Karašausks, taču viņa raidījumu atvairīja. Kurzemes kluba pārstāvis atguva bumbu un piespēlēja to Efiongam, taču viņa sitienu uz vārtu līnijas atvairīja ventspilnieku aizsargs.

Uzreiz pēc šīs epizodes Karašausks lūkojas "Liepāja" treneru virzienā, prasot nomaiņu. Nedaudz pieklibojot, futbolists 83.minūtē pameta laukumu.

Tikmēr "Ventspils" komanda trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu. Soda laukumā partnera piespēli saņēma Kokins, bumbu ar galvu novirzot garām vārtsargam. 89.minūtē ātrajā pretuzbrukumā devās liepājnieki, taču Konstantīns Mahnovskis palika nepārspēts. Pēc šīs epizodes otro dzelteno kartīti saņēma Israels, tādējādi nigērietim nākamais "Optibet" virslīgas duelis būs jāizlaiž.

"Ventspils" kompensācijas laika piecās minūtēs viena vīra pārsvaru nespēja izmantot, Kurzemes derbijam noslēdzoties neizšķirti.

Zīmīgi, ka šī bija jau 29.spēle starp abiem klubiem, kas noslēgusies neizšķirti.

"Liepāja" iepriekšējās trīs pēdējās spēles ir zaudējusi - viesos ar 1:2 pret "Metta", mājās ar 1:4 pret "Riga" un viesos ar 0:3 pret RFS.

Arī "Ventspilij" neklājas viegli, vispirms jau neskaidrās komandas nākotnes ziņā, taču "Ventspils" joprojām ir turnīra tabulas vidū un var sagādāt pārsteigumus jebkuram pretiniekam. Tiesa, šosezon šī kluba spēlētājiem ir lielas problēmas ar sarkano kartīšu pelnīšanu. Arī ventspilniekiem pēdējos trijos mačos nav izdevies uzvarēt, taču ir divi neizšķirti - 0:0 viesos ar Tukuma komandu un 1:1 pēdējā kārtā savā laukumā pret "Spartaku", kā arī zaudējums pa vidu - 0:3 viesos ar "Valmieru".

Ventspilniekiem mačā ar valmieriešiem sarkano kartīti ar divu spēļu diskvalifikāciju nopelnīja gan Ingars Sarmis Stuglis, gan Guga Phalandišvili.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 2:1 savā laukumā uzvarēja "Ventspils".

15.kārta sāksies sestdien, kad "Riga" viesosies pie "Metta".

Jau ziņots, ka "Valmiera" viesos ar 3:2 (2:2) uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", bet RFS izbraukumā ar 4:0 (3:0) pieveica "Jelgavu".

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 14 mačiem iekrājusi 39 punktus. Par pieciem punktiem mazāk 14 spēlēs ir RFS, trešo vietu ar 24 punktiem ieņem "Valmiera". 19 punkti 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 17 punkti ir "Ventspilij", 15 punkti 14 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Jelgavai" ir 14 punkti, 12 punkti 13 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS 14 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu