Skudra stāsta par Rīgas "Dinamo" leģionāriem un atklāj algu amplitūdu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" turpina gatavoties jaunajai sezonai, paralēli joprojām komplektējot vienības sastāvu. Lai uzzinātu vairāk par darbu pie komandas sastāva un potenciālajiem jaunpienācējiem, portāls TVNET uz sarunu aicināja "Dinamo" galveno treneri Pēteri Skudru.

TVNET treneri Skudru satika Piņķu ledus hallē, uzreiz pēc pusdienu ieturēšanas. Viņš no spēlētājiem un kolēģiem treneru korpusā atvadījās ar frāzi "labs darbs" angļu valodā.

TVNET: Vai ar šādu frāzi pabeidzat katru treniņu?

Pēteris Skudra: Jā, viennozīmīgi! Sakām puišiem paldies par darbu un attieksmi. Viņi treniņos patiesi parāda augstu līmeni, koncentrēšanos, kvalitāti, pašatdevi. Viss ir ļoti solīdi. Tāpat dara arī treneru korpuss un viss apkalpojošais personāls. Cenšos visiem pateikties par darbu, jo viņi tajā ieliek savu sirdi.

TVNET: Par cik procentiem šobrīd ir nokomplektēta komanda?

P.Skudra: Es teiktu, ka par 90%. Mēs gaidām vienu ārzemju uzbrucēju, ar kuru jau parakstīts līgums. Tuvākajās dienās viņš būs Latvijā, tad arī oficiāli izziņosim. Vēl gaidām divus ārzemju aizsargus ar labo nūjas satvērienu. Ar vienu līgums ir parakstīts, ar otru viss vēl procesā. Gaidām atbildi no Mārtiņa Karsuma. Skatīsimies, vai mums tagad būs vajadzība pēc vēl viena vārtsarga. 

TVNET: Daži mediji izplatījuši neapstiprinātu informāciju, ka jūs šajā komandas modelī Karsumu nevēlaties iekļaut. Vai šādām baumām ir kāds pamats?

P.Skudra: Nē, tām nav pamata. Man nav svarīgs kāds viens konkrēts hokejists. Svarīga ir visa komanda kopumā. Mēs līgumu piedāvājam tiem, ar kuriem varam sasniegt visaugstākos rezultātus kā komanda. Ja tas vai cits spēlētājs nepiekrīt nosacījumiem, tad nevaram turpināt sarunas. Vai tas ir Mārtiņš, Jānis, Pēteris, Džordžs vai Maikls - man ir pilnīgi vienalga. Man ir dots uzdevums no vadības, ko vēlos izpildīt. Karsumam piedāvājām to, kas iekļaujas mūsu vīzijā.

Mums būs iekšējā konkurence sastāvā. Ne tikai ceturtajā trijniekā, bet visos trijniekos. Komandu tā būvējam. Caur garām sarunām parakstām tādus līgumus, kas ļauj uzturēt šādu konkurenci. Dažiem tas patīk, citiem ne. Te ir svarīga kopējā bilde, nevis kāds atsevišķs hokejists.

TVNET: Vai tas nozīmē, ka komandā nebūs pārliecinoši visdāsnāk atalgotu spēlētāju un tādu, kam alga ir niecīga?

P.Skudra: Nē, jo mēs izlīdzinām komandas kopējo līmeni. Vajag, lai ceturtais vai piektais trijnieks var izšķirt spēles likteni.

Mums visas maiņas ir vienādas. Un visās maiņās visi primāri māk spēlēt hokeju, nevis tikai labi strādāt uz laukuma. Mums nepieciešams rezultāts uz tablo. Tāpēc ir vajadzīgi gūtie vārti. Protams, darbs nekur nepazūd. Par pašatdevi nemaz nerunājot. Katram hokejistam komandai jāvar piedāvāt spēles kvalitāti.

Jā, mums nav izteikti dārgu hokejistu, bet ir diezgan vienlīdzīgs sastāvs gan uz ledus, gan budžeta ziņā.

TVNET: Vai esat piedāvājis līgumu Oskaram Cibuļskim vai Edgaram Siksnam?

P.Skudra: Nē, pagaidām neesmu. Abi ir labi hokejisti, man nekas nav pret viņiem. Lai sasniegtu tos rezultātus, ko vēlos, skatos drusku savādākā līmenī. Čaļi ir labi, viņi var spēlēt, pretenziju pret viņiem man nekādu nav, bet skatos uz spēlētājiem, kuri komandai var piedāvāt drusku vairāk.

TVNET: Vai jūs esat tas cilvēks, kurš sarunā komandai pārbaudes spēles?

P.Skudra: Jā, veicu arī ģenerālmenedžera darbu. Ceru, ka tas drīz beigsies (smejas). Šajā neparastajā laikā meklējam iespējamos pretiniekus, bet pandēmijas ierobežojumu dēļ to izdarīt ir ļoti grūti. Noteikumi dažās valstīs mainās ļoti strauji. Ir grūti to izdarīt. Ir ieplānota tūre pa Somiju, kur trīs spēļu vietā mēģināsim nospēlēt četras. Tagad strādājam pie tā, lai būtu arī ceturtā spēle pret kādu somu komandu. Ir jāpārbauda vairāki hokejisti, tāpēc vēl viena spēle lieti noderēs.

TVNET: Vai plānojat aizvadīt pārbaudes spēli arī pret kādu no Latvijas virslīgas komandām?

P.Skudra: Paskatīsimies. Kaut ko tajā virzienā domājam, bet neko konkrētu. Skatīsimies.

View this post on Instagram

Workin’ hard ? ? @romankoksarov

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu