Džordana apavus izsolē pārdod par vairāk nekā pusmiljonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Maikla Džordana apavi.
Maikla Džordana apavi. Foto: https://www.christies.com

Apavu ražotāja "Nike" sērijas "Air Jordan 1" apavu pāris, kas slavenajam Maiklam Džordanam reiz bija kājās pārbaudes mačā Itālijā, ceturtdien "Christie's" izsoļu namā tika pārdots par 615 000 ASV dolāru (aptuveni 520 000 eiro).

Slavenais Džordans konkrēto apavu pāri izmantoja 1985.gada pārbaudes spēlē Itālijā, kur vienā no epizodēm pēc bumbas trieciena grozā no augšas sīkās druskās izšķīda groza vairogs.

"Šie ir oriģinālie Džordana apavi ar īstu stikla gabalu zolē," teica izsoles organizatore Keitlina Donovana. 

Džordans todien ar šiem apaviem kājās guva 30 punktus.

Maijā jaunu pārdošanas rekordu sasniedza cits izsolītais Džordana apavu pāris, ko šā brīža īpašnieks savā rīcībā ieguva par 560 000 ASV dolāriem (aptuveni 474 000 eiro). Tikmēr pēdējais apavu pāris, kas jaunu saimnieku ieguva ceturtdien, izsolē tika ievietots ar sākuma cenu 650 000 ASV dolāru (550 000 eiro).

Paredzams, ka Džordana spēļu aksesuāri tik lielu vērtību ieguvuši pēc nesen publicētās daudzsēriju filmas "Last Dance", kurā galvenais varonis ir pats Džordans. Daudzsēriju filmā tiek atspoguļoti Džordana un arī Čikāgas "Bulls" vienības spilgtākie mirkļi NBA, tostarp sešu čempiontitulu izcīnīšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu