Porziņģis Orlando "burbulī" starp NBA labākajiem vairākos statistikas rādītājos (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vērtējot statistiku, ko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji iekrājuši pēdējās astoņās regulārās sezonas spēlēs pirms "play-off" sākuma, latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem dalītu ceturto vietu.

NBA sezona, kas tika pārtraukta marta sākumā Covid-19 izplatības dēļ, atsākās 30.jūlijā "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Iepriekš izstrādātais NBA nolikums noteica, ka pirms "play-off" sākuma līgas 22 spēcīgākajām komandām vēl jāaizvada astoņas regulārās sezonas spēles, pēc kuru norises arī noskaidrojās izslēgšanas spēļu pāri.

Astoņas spēles bija paredzētas arī Dalasas "Mavericks", taču Porziņģis piedalījās sešās, jo pirms dueļa ar Indiānas "Pacers" basketbolists aizmirsa veikt Covid-19 testu, savukārt pēdējo cīņu pret Fīniksas "Suns" viņš izlaida, lai sadziedētu papēža traumu.

Divi izlaistie mači liepājniekam neliedza sasniegt ļoti augstvērtīgus rezultātus. Porziņģis sešās spēlēs vidēji guva 30,5 punktus, kas ir dalīts ceturtais labākais rezultāts starp NBA spēlētājiem. Tikpat punktus guva arī lielisku sniegumu demonstrējušais Devins Bukers no "Suns", taču viņa rēķinā astoņi mači. 

Vienīgais spēlētājs, kurš ar sešām vai mazāk spēlēm atrodas virs Porziņģa, ir "Pacers" līderis Entonijs Vorens juniors. Viņš vienā spēlē caurmērā guva 31 punktu, kamēr līderis ar 37,6 punktiem spēlē ir Damjans Lilards no Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis šajā rādītājā arī bija rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs, bet viņa komandas biedrs Luka Dončičs caurmērā spēlē iemeta 30 punktus, taču aizvadīja par vienu spēli vairāk. Tāpat Porziņģis pirmajā desmitniekā atrodas arī no spēles realizētajos metienos - 9.8. Šāds sniegums viņu ierindo dalītā astotajā pozīcijā, bet līderis ar 12,3 realizētiem metieniem spēlē ir Vorens.

Augstajā ceturtajā vietā Porziņģis atrodams soda metienu ailītē. Liepājnieks vidēji spēlē iemeta 8,2 no 9,2 "sodiņiem", taču līderis ar vidēji 10,4 soda metieniem spēlē ir Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets".

Latvietim ir arī pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā, vidēji mačā laukumā pavadot 36,1 minūti, kamēr tuvākais sekotājs Dončičs vidēji spēlējis 35,5 minūtes. Visā līgā Porziņģim ir septītais lielākais spēles laiks.

Ņemot vērā, ka Porziņģis pēdējā laikā vairāk pilda centra spēlētāja pienākumus, viņa vārds redzams arī izcīnīto bumbu statistikā. Latvietis vidēji spēlē izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas, kas ir dalīts desmitais labākais sniegums NBA. Taču septīto vietu viņš ieņem aizsardzībā izcīnītajās bumbās - 7,7.

Augsto otro vietu ar 8,9 bumbām zem groziem aizsardzībā ieņem Doničičs, kurš piekāpās vienīgi Milvoki "Bucks" līderim Jannim Adetokunbo (10,5 atlēkušās bumbas aizsardzībā).

Porziņģis labāko desmitniekā iekļuva arī bloķētajos metienos. Vidēji spēlē "Mavericks" spēlētājs bloķēja 1,5 metienus, desmito pozīciju dalot ar vēl četriem basketbolistiem. Līderis ar vidēji trim bloķētiem metieniem mačā ir Bostonas "Celtics" spēlētājs Vincents Porjē.

"Mavericks" līderis Porziņģis Orlando "burbulī" visveiksmīgāko spēli aizvadīja pret "Rockets", gūstot 39 punktus, kas viņam bija karjeras rezultatīvākā spēle Dalasas komandas rindās. Šajā duelī viņš arī izcīnīja 16 atlēkušās bumbas.

Kopumā sešās spēlēs Orlando Porziņģis 30 gūto punktu robežu pārsniedza četras reizes - pa 30 punktiem pret "Suns" un Losandželosas "Clippers", bet vēl 36 punkti gūti pret "Trail Blazers". Spēlē pret Portlendas vienību viņš pretinieku grozā raidīja septiņus no deviņiem tālmetieniem.

Dalasas vienība izslēgšanas spēles sāks pirmdien, kad aizvadīs pirmo spēli pret Rietumu konferences otro spēcīgāko komandu Losandželosas "Clippers", kas pirms šīs sezonas savā rīcībā ieguva pērnā gada čempionu un vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvas īpašnieku Kavai Lenardu.

Porziņģim un viņa talantīgajam komandas biedram Dončičam šī būs debija izslēgšanas spēlēs.

Pirmdien pirmo dueli aizvadīs arī Bruklinas "Nets" un Rodions Kurucs. "Nets" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būs jātiekas ar čempionvienību Toronto "Raptors".

Par vietu izslēgšanas spēlēs vēl cīnās "Trail Blazers" un Memfisas "Grizzlies". Portlendas vienībai pietiks ar vienu uzvaru, lai sasniegtu "play-off", kamēr "Grizzlies" jāuzvar abos mačos. Šī pāra uzvarētāja tiksies ar Losandželosas "Lakers".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu