"Trail Blazers" atgūstas spēles galotnē un izcīna pēdējo ceļazīmi uz NBA "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Portlendas "Trail Blazers" pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm ieguva sestdienas mačā, kurā pašā galotnē izdevās demonstrēt stabilu sniegumu, tādējādi mājup aizsūtot Memfisas "Grizzlies".

Portlendas "Trail Blazers" ar 126:122 (31:19, 27:33, 31:42, 37:28) uzvarēja "Grizzlies".

Memfisas vienībai bija nepieciešamas divas uzvaras, lai sasniegtu "play-off".

Rezultatīvākais Portlendas vienībā ar 31 punktu bija Damjans Lilards, kura rēķinā arī desmit rezultatīvas piespēles. 29 punkti Kristiānam Džeimsam Makolumam, 22 punkti un 21 bumba zem groza Jusufam Nurkičam, kamēr veterāns Karmelo Entonijs pievienoja 21 punktu.

Karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja "Grizzlies" debitants Dža Morants, kurš izcēlās ar 35 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. 22 punktus un 17 bumbas zem groziem nopelnīja Jonas Valančūns, bet vēl 20 punktus pievienojas Dilons Brukss un Brendons Klārks.

Portlendas klubs pēdējo ceturtdaļu iesāka iedzinējos, taču pēc aptuveni deviņām nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 111:111. Izšķirošo atrāvienu nepilnas divas minūtes līdz finālsvilpei veica Makolums, kurš pusminūtes laikā guva piecus bezatbildes punktus (116:111). 

Atlikušajā laikā Memfisas vienība aktīvi uzbruka pretinieku grozam, taču nespēja aizvest spēli līdz papildlaikam.

"Trail Blazers" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Losandželosas "Lakers".

Šī bija vienīgā spēle, kurā divas NBA komandas cīnījās par ceļazīmi uz "play-off", jo pārējie klubi sev vietu izslēgšanas turnīrā spēja nodrošināt regulārajā sezonā.

Izslēgšanas spēles sāksies pirmdien. Pirmo dueli aizvadīs arī Bruklinas "Nets" un Rodions Kurucs. "Nets" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būs jātiekas ar čempionvienību Toronto "Raptors", kamēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" tiksies ar Losandželosas "Clippers".

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu