Noslēdzies 11. diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas svētku laikā uz AB dambja norisinās diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs".
Rīgas svētku laikā uz AB dambja norisinās diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs". Foto: Zane Bitere/LETA

Ar Daugavas "Labā krasta" komandas uzvaru noslēdzies tradicionālais "Krastu mačs".

Labais krasts svinēja uzvaru ar 1086:1048, pēc 11 turnīriem izvirzoties vadībā ar 6-5.

Kā ierasts, "Krastu mačs" noslēdzās ar politiķu maču, kurā pārliecinošu uzvaru ar 46:9 svinēja kreisā krasta komanda.

Labā krasta politiķu komandā spēlēja Andris Ameriks, Jānis Citskovskis, Anete Jēkabsone-Žogota, Andris Morozovs, Kārlis Strēlis, Juris Radzevičs, Olafs Pulks, Andris Bērziņš, Andris Bačkurs un Imants Parādnieks. Savukārt zem kreisā krasta karoga startēja Jānis Vitenbergs, Ralfs Nemiro, Raimonds Bergmanis, Sandis Riekstiņš, Reinis Znotiņš, Aivars Geidāns, Juris Jurašs, Edgars Kucins, Viktors Valainis un Edvards Smiltēns.

Labā krasta politiķu komandas trenera pienākumus bija uzņēmies Artūrs Štālbergs, bet kreisā krasta - ekonomists, politiķis, bijušais Latvijas ekonomikas ministrs un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris.

Savukārt priekšpēdējā mačā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Rīgas Stradiņa universitātes komanda, pārstāvot labu krastu, ar 61:23 pārspēja Rīgas 2.slimnīcas basketbolistus.

Uzvarētāji saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora, tēlnieka Aigara Bikšes radīto ceļojošo kausu.

Metienu konkursā uzvaras laurus plūca trijotne, kuras sastāvā bija Kitija Laksa, Oskars Kalniņš un Egils Krūmiņš. Savukārt tālmetienu konkursa finālā Artis Ate pārspēja Mārci Vītolu, bet "slam dunk" sacensības šoreiz izpalika.

Pēc ilgāka pārtraukuma turnīrā atgriezās ratiņbasketbols.

Jau otro reizi "Krastu mača" ietvaros tika vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tika gūts "Krastu mača" basketbola spēlēs, pārvērtīsies divu eiro ziedojumā izglītojošai kampaņai par drošību uz un pie ūdens. Turnīrā kopā gūti 2134 punkti, tātad šim mērķim tiks ziedoti 4268 eiro.

Uz AB dambja notikušais turnīrs bija iekļauts Rīgas svētku un Ostas 820.gadadienas pasākumu programmā. Šoreiz tas norisinājās bez skatītāju klātbūtnes.

Pērn ar 15 punktu pārsvaru uzvarēja Daugavas labā krasta komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu