O'Salivans kļūst par seškārtēju pasaules čempionu snūkerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronijs O'Salivans
Ronijs O'Salivans Foto: AFP/SCANPIX

Anglis Ronijs O'Salivans svētdien Šefīlda kļuva par seškārtēju pasaules čempionu snūkerā.

Finālcīņā, kas ritēja līdz viena spēlētāja 18 uzvarētiem freimiem, O'Salivans ar 18-8 pārspēja savu tautieti Kīrenu Vilsonu.

Pēc pirmajā dienā izspēlētājiem 17 freimiem 44 gadus vecais O'Salivans bija vadībā ar 10-7. Svētdiena iesākās ar Vilsona uzvaru 74:0, taču nākamajos septiņos freimos rīta sesijā atkal uzvarēja O'Salivans.

Vakara sesijā O'Salivanam vajadzēja tikai vienu uzvaru un tas arī veiksmīgi tika paveikts - freimā uzvara ar 104:1 un finālā panākums ar 18-8.

O'Salivans pirmo reizi pasaules čempionāta pusfinālā spēlēja tālajā 1996.gadā, bet pirmo finālu sasniedza 2001.gadā, kad izcīnīja uzvaru. Tāpat viņš par čempionu tika kronēts arī 2004., 2008., 2012. un 2013.gadā.

Viņam šobrīd pietrūkst viena titula, lai panāktu rekordistu Stīvenu Hendriju. Skots savu pēdējo no septiņiem tituliem izcīnīja 1999.gadā un ir beidzis savu karjeru.

Tikmēr 28 gadus vecais Vilsons šajā nedēļas nogalē spēlēja savā karjeras pirmajā finālā. Tieši viņš ceturtdaļfinālā apturēja turnīra pirmo numuru un pērnā gada čempionu Džadu Trampu.

Šefīldā notikušo finālu klātienē raudzījās aptuveni 300 līdzjutēju, kuri ievēroja sociālo distancēšanos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu