Covid-19 pandēmijas dēļ atcelta Latvijas volejbola izlases pārbaudes spēle

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas volejbola izlase.
Latvijas volejbola izlase. Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlasei koronavīrusa pandēmijas dēļ būs jāiztiek bez pārbaudes spēlēm ar Radomas "Cerrad Enea Czarni" klubu no Polijas, pirmdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Kiprā, Latvijas vīriešu izlase volejbolā bez mačiem ar Igauniju 22. un 23.augustā Rīgā bija paredzējusi aizvadīt divas pārbaudes spēles ar Polijas līgas septīto spēcīgāko klubu Radomas "Cerrad Enea Czarni", taču noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles ir atceltas.

Tā kā Polijā pieaudzis ar Covid-19 inficēto skaits un šī valsts jau divas nedēļas Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) veidotajā pārskatā par valstu saslimstības rādītājiem ir oranžajā sarakstā, ierodoties no Polijas, visiem jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Tas attiecas arī uz Polijas klubu, jo diemžēl uz pārbaudes spēlēm neattiecas Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 norma, kas pieļauj pašizolācijas izņēmumus starptautiskiem sporta pasākumiem (punkts 61.4.). Tas nozīmē, ka Polijas kluba pārstāvjiem būtu jāierodas Latvijā divas nedēļas pirms spēlēm un jāatrodas pašizolācijā,

"Žēl, ka poļiem saslimstības rādītāji palielinājās, bet trīs pārbaudes spēles mēs tomēr nospēlējām," par zudušo iespēju saka Avo Kēls.

"Domāju, ka Spānija, Moldova un Kipra būs spiestas iztikt bez pārbaudes mačiem. Tāpēc mums jābūt apmierinātiem. Protams, gribējās uzspēlēt pret Radomas klubu, bet likumi ir likumi. Pat, ja teorētiski mēs drīkstētu spēlēt, tas nedēļu pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas varētu būt bīstami mums pašiem."

Augusta sākumā Igaunijas speciālista Avo Kēla vadībā Latvija trīsreiz viesos piekāpās Igaunijas valstsvienībai.

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikozijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30.augusta līdz 6.septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs D grupā būs vienīgais, kurā vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgais, kuru spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas volejbola izlases sastāvs:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ);

otrais temps - Romāns Saušs ("Argo de Sete", Francija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Kristaps Šmits ("Limbaži"/MSĢ), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Markuss Cielavs ("Savo Volley", Somija);

diagonāle - Hermans Egleskalns ("Tours Volley-Ball", Francija), Edvarts Buvids (Amrisvilas "LINDAREN Volley I", Šveice), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija), Renārs Jansons (RTU/"Robežsardze");

pirmais temps - Toms Švans ("Saint-Nazaire Volley-ball", Francija), Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ);

libero - Ingars Ivanovs (RTU/"Robežsardze").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu