29. augustā notiks maratona skrējiens un nūjošanas pārgājiens Sigulda-Līgatne-Sigulda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

​Dažas dienas pirms mācību gada sākšanas 29. augustā Siguldas Jaunās pils kvartālā tiks dots starts 42 km maratona skrējienam un nūjošanas pārgājienam Sigulda-Līgatne-Sigulda, un īsajai 5 km distancei, kura vairāk domāta bērniem, ģimenēm un īso distanču cienītājiem. Bet 20 km zelta vidusceļa distance startēs Līgatnes dabas takās, kur vispirms uzmundrinās ātrākos maratona skrējējus un drīz pēc tam dosies tiem līdzi atpakaļceļā uz Siguldu.

Distances pamatdaļa balstās uz Gaujas nacionālā parka fonda 2007. gadā izveidoto un Gaujas nacionālā parka (GNP) uzturēto dabas taku Sigulda-Līgatne.

Maršruts ir iecienīts gan gājēju, gan velobraucēju vidū un iekļauts Latvija - Igaunija garās distances pārrobežu pārgājienu maršrutā "Mežtaka" (5. dienas maršruts).

Foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar biedrību "Cerību spārni" 5km distancē aicināti piedalīties arī dalībnieki ratiņkrēslā (pieteikšanās info@bulta.lv), kuri līdz pat gleznainajam Paradīzes kalnam distanci veiks kopā ar pārējiem dalībniekiem un, tikai mazliet pielāgojot trases beigu daļu, finišēs Siguldas pilsdrupās kopā ar pārējiem dalībniekiem.

Stiprinot sporta un kultūras saiti ikdienā, sacensību laikā norisināsies arī pasaulē pirmais skrējiens ar tubu. Šīs sporta un kultūras akcijas ietvaros organizatori konkursa kārtībā aicina pieteikties (pieteikšanās info@bulta.lv) divus apzinīgus interesentus, kuriem piecu stundu laikā no Līgatnes līdz Siguldai ejot vai skrienot būs jānogādā orķestra ritma un harmonijas jaunākais pūšamais instruments – tuba. Tā kļūs par šī pasākuma ceļojošo instrumentu arī turpmākos gadus.

Foto: Publicitātes foto

Stiprinot sporta klubu un komandu garu, dalībnieki aicināti iesaistīties komandu cīņā, kur komandas dalībniekiem jābūt pārstāvētiem katrā no 3 pamatdistancēm - 42km, 20km un 5km. Atkarībā no komandas sastāva komandas tiks vērtētas vīriešu, sieviešu vai jauktajā ieskaitē.

Visas dienas garumā Siguldas pils kvartālā norisināsies drošas pulcēšanās aktivitātes, labāko sveikšana un dzīvās mūzikas pauzes, kurās uzstāsies Siguldas pagasta pūtēju orķestris Ginta Kalniņa vadībā, Līgatnes pūtēju orķestris Anatolija Terentjeva vadībā, kvintets "Acumirklis" ar Siguldā uzaugušiem trompetistu Aivaru Osīti un bundzinieku Normundu Evertu. Tāpat būs iespēja baudīt Rīgas Doma kora skolas džeza ansambli.

Sadarbībā ar sporta klubu "Siguldas takas", dalībniekiem un viesiem sacensību centrā būs iespēja iepazīties un izmēģināt spēkus orientēšanās sportā.

Sacensību nolikums un reģistrācija interneta vietnē bulta.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu