Milānas "Inter" ar graujošu uzvaru sasniedz UEFA Eiropas līgas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Milānas "Inter" futbolisti
Milānas "Inter" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas futbola klubs Milānas "Inter" pirmdien Diseldorfā sasniedza UEFA Eiropas līgas finālu pēc Doņeckas "Šahtar" sagraušanas un par Vecā kontinenta otru prestižāko trofeju cīnīsies ar "Sevilla".

Diseldorfā Milānas "Inter" ar 5:0 (1:0) sagrāva Doņeckas "Šahtar".

Pa diviem vārtiem guva Lautaro Martiness un Romelu Lukaku, vienus - Danilo d'Ambrozio.

"Šahtar" būtībā paši noorganizēja vārtu gūšanu pretiniekiem, taču Ukrainas klubu piespieda kļūdīties presingojošie pretinieki. Saspēlējoties savā laukuma pusē, tika atspēlēts vārtsargam Andrijam Pjatovam, kuram nebija daudz variantu piespēlei. Nikolo Barella bumbu pārķēra, un pēc centrējuma manīgākais vārtu priekšā bija Martiness, ar galvu raidot bumbu vārtos.

62.minūtē līdzīga iespēja pretinieku soda laukumā bija Doņeckas kluba spēlētājam Žunioram Moraesam, taču īsti ar galvu trāpīt pa bumbu neizdevās, un vārtsargs Samirs Handanovičs bumbu atvairīja.

Drīz pēc tam rezultāta starpību pēc stūra sitiena dubultoja d'Ambrozio, neatvairāmi ar galvu bumbu raidot tālajā vārtu stūrī.

72.minūtē labā sitiena pozīcijā uz soda laukuma robežas bija Lukaku, taču viņš sita pa vidu vārtiem, kur bumbu ķēra Pjatovs.

Divas minūtes vēlāk "Šahtar" situācija kļuva bezcerīga, kad pēc Lukaku piespēles Martiness tika garām aizsargam un teicami sita vārtu labajā apakšējā stūrī - 3:0. Vārtsargs bija bezspēcīgs.

78.minūtē abi apmainījās lomām, piespēlējot Martinesam un savus pirmos vārtus spēlē gūstot Lukaku  4:0. Otros viņš iesita sešas minūtes vēlāk, apskriedams aizsargu un sizdams bumbu vārtos garām vārtsargam.

Jau ziņots, ka svētdien "Sevilla" sesto reizi vēsturē sasniedza Eiropas līgas finālu, pusfinālā ar 2:1 (1:1) pārspējot Anglijas klubu Mančestras "United".

"Sevilla" ir pieckārtēja UEFA Eiropas līgas čempione un uzvarējusi visos finālos, kuros spēlējusi - tituli izcīnīti 2006., 2007., 2014., 2015. un 2016.gadā.

Fināls Ķelnē gaidāms 21.augustā.

Pērn UEFA Eiropas līgas finālā divu Londonas klubu duelī "Chelsea" ar 4:1 uzvarēja "Arsenal".

Eiropas līgā šajā sezonā finālam bija jānotiek Gdaņskā, taču pēc finālturnīra piešķiršanas Vācijas pilsētām poļi finālmaču uzņems nākamgad. Pēc diviem gadiem fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu