VIDEO ⟩ Porziņģi izraida no spēles NBA "play-off" debijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porzņģis
Kristaps Porzņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristapam Porziņģim karjerā pirmā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra spēle noslēdzās priekšlaicīgi pēc divām tehniskajām piezīmēm.

Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" ar rezultātu 110:118 (38:34, 31:32, 13:21, 28:31) piekāpās Losandželosas "Clippers".

Rietumu konferences pirmajā kārtā sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām "Mavericks" nonākusi iedzinējos ar 0-1.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 20 minūtes un guva 14 punktus (2p. 2/5, 3p. 1/4, soda metieni 7/8).

Porziņģis izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, veica 1 rezultatīvu piespēli, bloķēja 1 metienu un spēli pabeidza ar negatīvu +/- rādītāju -6.

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis saņēma otro tehnisko piezīmi šajā mačā, tāpēc tika izraidīts no spēles. "Mavericks" tobrīd bija vadībā ar 71:66.

Pēc tam, kad Porziņģim spēle bija beigusies, "Clippers" pārņēma vadības grožus, veicot 21:11 izrāvienu trešajā ceturtdaļā.

Lielākā daļa basketbola sabiedrības uzskata, ka tiesneši pieņēma nepareizu lēmumu. Neizpratnē par Porziņģa noraidījumu ir arī "Mavericks" leģenda Dirks Novickis un pēdējo gadu lielākā NBA zvaigzne Lebrons Džeimss.

Otrā tehniskā piezīme bija par nelielu grūstīšanos ar pretiniekiem, bet pirmais pārkāpums tika piespriests par neapmierinātības izrādīšanu, kad viņam fiksēja piezīmi pretinieka Pola Džordža metiena bloķēšanā.

"Mavericks" līderis slovēnis Luka Dončičs, kurš līgā spēlē otro sezonu, savā pirmajā NBA "play-off" mačā guva 42 punktus, veica 9 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 7 atlēkušās bumbas un pieļāva 11 kļūdas.

18 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet ar 14 punktiem "Mavericks" rindās atzīmējās Sets Karijs.

"Clippers" sastāvā Kavai Lenards guva 29 punktus, izcīnīja 12 bumbas pie groziem un veica 6 rezultatīvas piespēles, Pols Džordžs iemeta 27 punktus, bet 19 pievienoja Markuss Moriss.

"Mavericks" spēles sākumā nokļuva iedzinējos ar 2:18, taču Dalasai izdevās lauzt spēles gaitu. Otrajā ceturtdaļā "Mavericks" ieguva 14 punktu pārsvaru (50:36).

Spēle izlīdzinājās, tā ritēja punkts punktā, taču Porziņģa noraidījums nepalika bez sekām. Dalasas komandai bez viena no līderiem klājās daudz grūtāk.

Dončičs centās aizvest "Mavericks" komandu līdz uzvarai, tomēr galotnē sekmīgāk spēlēja "Clippers".

Sērijas otrā spēle paredzēta naktī uz ceturtdienu plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.

NBA regulārajā čempionātā "Mavericks" ieņēma 7. vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" ierindojās 2. pozīcijā. Visos trīs savstarpējos dueļos pamatturnīrā uzvarēja Losandželosas klubs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu