"Riga FC" dosies cīņā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Iepriekšējo divu sezonu Latvijas "Optibet" futbola virslīgas čempione "Riga FC" trešdien dosies cīņā Eiropas prestižākā klubu turnīra UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Rīdziniekiem pirmajā kārtā jāspēkojas ar Telavivas "Maccabi" komandu, kas 19 reizes izcīnījusi Izraēlas čempionu titulu. Mača sākums Telavivā paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika.

Šī mača uzvarētājs 25. augustā otrajā kārtā tiksies ar Igaunijas klubu Tallinas "Flora" vai arī ar Latvijas futbolistu Valērija Šabalas un Gļeba Kļuškina pārstāvēto Lietuvas komandu Marijampoles "Sūduva".

"Flora" un "Sūduva" savā starpā spēkosies arī trešdien. Spēles sākums Tallinā paredzēts plkst. 19.30 jeb 30 minūtes ātrāk nekā "Riga FC" un "Maccabi" duelis.

Lai sasniegtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, "Riga FC" jāpārvar trīs kvalifikācijas un vēl "play-off" kārta.

"Maccabi" spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 2015./16. gada sezonā, bet nākamajās divās sezonās Telavivas klubs piedalījās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt pagājušajā gadā "Maccabi" nesekmējās Eirokausos. Pērn Čempionu līgas kvalifikācijā pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums Rumānijas klubam Klužas-Napokas "CFR Cluj".

Pēc tam turpinājumā Eiropas līgas kvalifikācijā "Maccabi" piekāpās iepriekšējo trīs gadu Lietuvas čempionei "Sūduva".

"Riga FC" pērn ļoti atzīstami cīnījās Eirokausos. Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divās spēlēs pret "Dundalk" rezultāts bija 0:0, tomēr Rīgā pēcspēles sitienu sērijā pārāki bija Īrijas kluba futbolisti.

Turpinājumā spēlējot Eiropas līgas kvalifikācijā, "Riga FC" pārspēja Polijas (Glivices "Piast") un Somijas ("HJK Helsinki") čempionvienības, bet noslēdzošajā kārtā sīvā cīņā rīdzinieki atzina Dānijas čempionu "FC Copenhagen" pārākumu.

"Riga FC" viesos piekāpās Kopenhāgenas klubam ar 3:1, bet mājās uzvarēja ar 1:0. Līdz ar to rīdziniekiem pietrūka vēl vieni gūti vārti, lai Latvijas čempioni šosezon būtu spēlējuši UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

"FC Copenhagen" sasniedza UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu, kur nesen ar rezultātu 0:1 tika atzīts Anglijas slavenā kluba Mančestras "United" pārākums.

Pēc portāla "Transfermarkt.com" datiem, kas ne vienmēr ir precīzi, tomēr tie sniedz aptuvenu priekšstatu, "Maccabi" kluba futbolistu kopējā tirgus vērtība ir apmēram 21 miljons eiro, bet "Riga FC" aptuveni 8 miljoni eiro.

Kamēr pilnā sparā rit Latvijas čempionāts jeb "Optibet" virslīga, kur "Riga FC" komandai ir divas spēles nedēļā, Izraēlas čempionāts noslēdzās 7. jūlijā.

Pēdējā mēneša laikā "Maccabi" bijušas vien divas oficiālas spēles Izraēlas Superkausā, kur 8. un 13. augustā abos mačos izdevās ar 2:0 pārspēt Beerševas "Hapoel".

Divus no četriem "Maccabi" vārtiem guva Barbadosas futbolists Niks Blekmens, kurš divreiz izcēlās pirmajā Izraēlas Superkausa spēlē.

2019./20. gada Izraēlas čempionātā "Maccabi" labākais vārtu guvējs bija vietējais futbolists Jonatans Kohens (Yonatan Cohen), kurš izcēlās ar 12 precīziem sitieniem.

"Riga FC" šosezon 14 mačos virslīgā kopā guvusi 34 vārtus. Ar vismaz vienu precīzu sitienu izcēlušies 14 spēlētāji. Ražīgākais vārtu guvējs ar septiņiem precīziem sitieniem ir Kulē Mbombo no Kongo.

Jāpiebilst, ka vienīgo reizi vēsturē kāds no Latvijas futbola klubiem Eirokausu grupu turnīrā spēlēja 2009. gadā, kad FK "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgā, kas ir otrais spēcīgākais klubu turnīrs pēc Čempionu līgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu