Ankipāns pagaidām nesteidz pieņemt ārzemju komandu piedāvājumus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns pagaidām nesteidz pieņemt ārzemju komandu piedāvājumus, bet sevi uztur tonusā, palīdzot trenēt drauga Rodrigo Laviņa izveidoto jauniešu komandu "Baltie vilki".

Pašlaik 44 gadus vecais Ankipāns pēc profesionālā hokejista karjeras beigām uzreiz kļuva par treneri, 2013.gadā sākot darbu uz Rīgas "Dinamo" komandtiltiņa.

No 2015. līdz 2017. gadam viņš bija tagadējā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Pētera Skudras asistents, bet tad atgriezās Latvijas komandā, kopš 2017.gada septembra līdz pat 2020.gada sākumam pildot galvenā trenera pienākumus.

Sarunā ar portālu TVNET Ankipāns atzina, ka morālā slodze "Dinamo" bija ļoti liela, tāpēc tagad viņš izbauda atpūtu, nesteidzot pieņemt kādas ārzemju komandas piedāvājumu. Arī ar Rīgas "Dinamo" viņu šobrīd juridiski nekas vairs nesaista.

"Šobrīd esmu uz brīvām kājām. Ar "Dinamo" kluba vadību esam saglabājuši ļoti labas attiecības. Ja būs vajadzīgs mans padoms, tad uzreiz to sniegšu," sacīja bijušais Rīgas vienības galvenais treneris un ģenerālmenedžeris.

Ankipāns neslēpa, ka ārzemju komandas aktīvi interesējas par viņa pakalpojumiem, bet viņš pagaidām nesteidzas parakstīt līgumu ar kādu no vienībām. Savs svars šajā lēmumā esot arī koronavīrusa pandēmijai, kas šobrīd pārņēmusi visu pasauli.

Šobrīd Ankipāns palīdz savam draugam Rodrigo Laviņam trenēt viņa izveidoto jauniešu komandu "Baltie vilki". Par pastāvīgu darbavietu gan viņš to nesauc.

"Tas ir pavisam vienkārši. Es jau kādu laiku esmu saistīts ar šo klubu, bet mēs ar Rodrigo esam labi draugi. Vienmēr esam gribējuši iesaistīties jauniešu hokejā. Rodrigo mani vasarā uzrunāja, es piekritu palīdzēt patrenēt vairākas grupas. Investēju savas zināšanas bērnos un jauniešos. Tas man sagādā prieku," komentēja hokeja treneris.

"Balto vilku" piramīdas virsotnes komanda piedalās Junioru attīstības hokeja līgā (JAHL) jeb Latvijas pēc spēka otrajā līgā. Ankipāns šobrīd uz ledus dodoties kā šīs vienības galvenais treneris, bet tā esot vien privāta iniciatīva, nevis algots amats.

"Katra sezona, spēlētāju mentalitāte un citi apstākļi vienmēr atšķiras. Ir starpība - trenēt krievus Krievijā vai latviešus Latvijā. Tāpat arī jauniešu komandām ir sava specifika. Viņi vairāk mēģina uzsūkt zināšanas. Tas ir interesanti, kad redzi progresu no dienas uz dienu.

Atšķirība ir, bet arī Rīgas "Dinamo" esmu strādājis ar daudziem jauniešiem. Manā laikā vēl Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Daniels Bērziņš un Emīls Ģēģeris bija jaunieši, galīgi "zaļi" hokejisti. Jauniešu mentalitāti saprotu ļoti labi. Galvenais, lai viņiem "deg acis". Tas ir svarīgi."

Starp Ankipānu un Laviņu esot noruna, ka saistoša ārzemju piedāvājuma gadījumā bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris jebkurā laikā var doties strādāt citur. "Optibet" virslīgas komandu piedāvājumi Ankipānam šobrīd neliekoties saistoši.

TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Ankipānu savā komandā aicinājis arī Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Skudra. Kādreizējais Skudras palīgs Ankipāns šādu informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.

"Lai tas paliek noslēpums. Ar Pēteri mums ir ļoti labas attiecības. Sarunājamies mēs diezgan bieži, bet negribu atklāt nekādas kārtis. Novēlu viņam veiksmi," noslēpumainības plīvuru saglabāja kādreizējais hokeja uzbrucējs.

Nākamo KHL sezonu paredzēts sākt 2. septembrī, bet "Dinamo" atklāšanas maču aizvadīs 3.septembrī Rīgā pret Nursultanas "Baris".

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nav kvalificējusies sešus gadus pēc kārtas. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu