"Barcelona" vārtsargam ter Štēgenam veikta sekmīga ceļa operācija; klubs turpina veikt pārmaiņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Andre ter Štegens
Marks Andre ter Štegens Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" vārtsargam Markam Andrē ter Štēgenam otrdien veikta sekmīga ceļa operācija, pēc kuras viņš desmit nedēļas nevarēs spēlēt, paziņoja klubs.

Paziņojumā teikts, ka vārtsargu, kuram bija labā ceļa cīpslas problēmas, "veiksmīgi operējis" kluba ārsts Ramons Kugats un ka futbolists "nespēlēs aptuveni divarpus mēnešus".

28 gadus vecais Vācijas valstsvienības dalībnieks izlaidīs jaunās sezonas startu, kas Spānijā šobrīd plānots 12.septembrī.

Tiek gaidīts, ka "Barcelona" pēc Enrikes Setjena atlaišanas pirmdien pēc 2:8 sagrāves Čempionu līgā pret Minhenes "Bayern" par galveno treneri apstiprinās tās bijušo spēlētāju Ronaldu Kūmanu.

Tāpat Setjena pēdās dienu vēlāk devies arī kluba sporta direktors Ēriks Abidals.

""Barcelona" un Abidals ir panākuši vienošanos par līguma izbeigšanu," savā vietnē paziņoja klubs.

Tāpat kā Setjens, par kura labāko izvēli aizstājēja lomā tiek minēts nīderlandietis Ronalds Kūmans, arī Abidals ir samaksājis savu cenu pēc palikšanas bez "La Liga" titula Spānijā un pēc sagrāves Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Tā kopš 2007.gada bija Barselonas vienības pirmā sezona bez nevienas trofejas.

Bijušais Francijas izlases kreisās malas aizsargs, kurš tās rindās laukumā devās 67 reizes, spēlēja Barselonā no 2007. līdz 2013.gadam. Šajā laikā viņam bija arī veselības problēmas un tika veikta aknu transplantācija.

Viņš tika iecelts par sporta direktoru 2018.gada jūnijā un krita nežēlastībā par viņš trenera Ernesto Valverdes atlaišanu janvārī.

Abidals un citas amatpersonas, kamēr Valverde joprojām bija amatā, devās uz Kataras galvaspilsētu Dohu, lai piedāvātu uzņemties komandas trenēšanu ilggadējam Barselonas kluba pussargam Šavjeram Ernandesam Kreusam jeb Šavi, taču viņš atteicās.

Abidals intervijā vainoja spēlētājus Valverdes atlaišanā, izprovocējot uz dusmām pat parasti diskrēto superzvaigzni Lionelu Mesi.

Mesi savā "Instagram" kontā ievietoja ziņojumu, mudinot Abidalu "uzņemties atbildību par saviem lēmumiem" un "nosaukt vārdus".

Setjens izcīnīja 16 uzvaras, četrus neizšķirtus un piecas reizes piedzīvoja sakāves viņa vadītajās 25 spēlēs.

Pēc pirmdien paziņotās Setjena aiziešanas klubs solīja "pamatīgas izmaiņas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu