"Barcelona" apstiprina kluba jauno galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronaldu Kūmans
Ronaldu Kūmans Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola virslīgas klubs "Barcelona" turpina solīto rekonstrukciju, veicot trešo soli un ieceļot Ronaldu Kūmanu par galveno treneri atlaistā Enrikes Setjena vietā, otrdien paziņoja kluba prezidents Hoseps Bartomeu.

Pārmaiņas izraisīja 2:8 (1:4) sagrāve Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Lisabonā mačā ar Minhenes "Bayern". Tādejādi kopš 2007.gada tā Barselonas vienībai bija pirmā sezona bez nevienas trofejas.

Pirmdien atlaistā galvenā trenera Enrikes Setjena pēdās dienu vēlāk devās arī kluba sporta direktors Ēriks Abidals, bet trešais solis ir jaunā galvenā trenera nosaukšana.

Bijušais "Barcelona" pussargs Kūmans kopš 2018.gada ir atbildīgs par Nīderlandes valstsvienību, un pagaidām viņa pienākums būs vadīt izlasi arī nākamā gada atliktajā Eiropas čempionātā un 2022.gada Pasaules kausa izcīņā.

Spānijas informācijas avoti ziņoja, ka Kūmans un viņa aģents pirmdienas vakarā risināja sarunas par divu gadu līgumu, otrajam gadam esot atkarīgam no prezidenta vēlēšanu iznākuma.

"Kūmans nākamajā sezonā būs "Barca" treneris," televīzijā sacīja Bartomeu. "Tas ir kāds, kuru atbalstītāji labi zina ne tikai kā spēlētāju, bet arī kā treneri."

Kūmans bauda varoņa statusu Barselonā pēc tam, kad Johana Kruifa vadībā viņš guva uzvaras vārtus 1992.gada Eiropas kausa finālā.

Tomēr viņa trenera karjera ir bijusi dažāda, un viņš ieradīsies klubā, kurš atrodas krīzes situācijā.

Arī Bartomeu pozīcijas pirms 15.martā paredzētajām kluba prezidenta vēlēšanām nav drošas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu