"Riga FC" treneris Blanks: "Maccabi" centīsies veikt presingu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Blanks
Kristaps Blanks Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi" noteikti jau spēles sākumā centīsies uzbrukt un veikt presingu, pirms gaidāmā dueļa UEFA Čempionu kvalifikācijā portālam TVNET norādīja "Riga FC" galvenā trenera Oļega Kononova asistents Kristaps Blanks.

Eiropas prestižākā klubu turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā rīdziniekiem jāspēkojas ar "Maccabi" komandu, kas 19 reizes izcīnījusi Izraēlas čempionu titulu. Mača sākums trešdien Telavivā paredzēts plkst. 20.00 pēc Latvijas laika.

Blanks pastāstīja, ka komanda ir gandrīz optimālā sastāvā. Veselības problēmu dēļ "Riga FC" vienībai nevar palīdzēt ukraiņu uzbrucējs Romans Debelko, kurš nav spēlējis kopš jūlija. Viņa kontā šosezon virslīgā ir 4 vārti 11 spēlēs. 

"Mums visiem viss ir kārtībā, izņemot Debelko, kurš vēl nav īsti vesels," teica Blanks, kurš turpinājumā sniedza nelielu ieskatu, ko gaidīt no pretinieku komandas gaidāmajā mačā.

"Pretinieki noteikti centīsies uzbrukt no pirmajām minūtēm un veikt presingu. Viņi tomēr spēlē mājās un ir šā pāra favorīti. Viņi noteikti mūs nenovērtē, taču mums ir jau uzkrāta pieredze Eirokausos, līdz ar to esam gatavi spēlei."  

Kamēr pilnā sparā rit Latvijas čempionāts jeb "Optibet" virslīga, kur "Riga FC" komandai ir divas spēles nedēļā, Izraēlas čempionāts noslēdzās 7. jūlijā.

Pēdējā mēneša laikā "Maccabi" bijušas vien divas oficiālas spēles Izraēlas Superkausā, kur 8. un 13. augustā abos mačos izdevās ar 2:0 pārspēt Beerševas "Hapoel".

"Esam izanalizējuši viņu spēli - pēdējos divus mačus Superkausā. Zinām viņu stiprās un vājās vietas. Centīsimies vājās vietas izmantot," sacīja Blanks.

"Maccabi" pirms nedēļas galvenā trenera amatā apstiprināja grieķu speciālistu Georgu Doni.

"Treneru maiņa noteikti ieviesīs kādas korekcijas viņu spēles stilā, bet tik īsā laikā tās nebūs lielas. Domāju, ka viņi spēlēs tāpat kā to darīja jau Superkausa spēlēs," teica "Riga FC" treneris.

Divus no četriem "Maccabi" vārtiem guva Barbadosas futbolists Niks Blekmens, kurš divreiz izcēlās pirmajā Izraēlas Superkausa spēlē.

2019./20. gada Izraēlas čempionātā "Maccabi" labākais vārtu guvējs bija vietējais futbolists Jonatans Kohens (Yonatan Cohen), kurš izcēlās ar 12 precīziem sitieniem.

"Riga FC" šosezon 14 mačos virslīgā kopā guvusi 34 vārtus. Ar vismaz vienu precīzu sitienu izcēlušies 14 spēlētāji. Ražīgākais vārtu guvējs ar septiņiem precīziem sitieniem ir Kulē Mbombo no Kongo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu