"Trail Blazers" un "Magic" sarūpē pārsteigumu NBA "play-off" mačos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Portlendas "Trail Blazers" un Orlando "Magic" komandas otrdien negaidīti izcīnīja uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra ievadā, pārspējot attiecīgi Rietumu un Austrumu konferenču favorītes.

Regulārā čempionāta Rietumu konferences 8. vietas ieguvēja "Trail Blazers" ar rezultātu 100:93 uzveica Losandželosas "Lakers", kas ir viena no galvenajām pretendentēm cīņā par čempionu titulu. Portlenda sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzījusies 1-0 vadībā.

Uzvarētāju sastāvā Demjens Lilards guva 34 punktus, 21 pievienoja Sīdžejs Makolums, 16 punkti un 15 izcīnītas atlēkušās bumbas Jusufam Nurkičam, bet 11 punkti un 10 bumbas pie groziem Karmelo Entonija kontā.

"Lakers" rindās Lebrons Džeimss izcēlās ar "triple-double" - 23 punkti, 17 izcīnītas atlēkušās bumbas un 16 rezultatīvas piespēles, bet Entonija Deivisa rēķinā 28 punkti un 11 pie groziem savāktas bumbas.

Mača gaitā Portlenda ieguva pat 16 punktu pārsvaru, tomēr cīņa izlīdzinājās. Losandželosai lielākais pārsvars bija 6 punkti - ceturtās ceturtdaļas vidū ar rezultātu 87:81.

Trīsarpus minūtes pirms mača pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 89:89. Lilarda un Entonija tālmetieni izvirzīja Portlendu vadībā ar 6 punktiem. Atlika spēlēt divarpus minūtes, kurās "Lakers" nespēja lauzt spēles gaitu.

Tikmēr Austrumu konferences 8. vieta Orlando "Magic" ar 122:110 pārspēja regulārā čempionāta labāko komandu Milvoki "Bucks".

NBA "burbuļa" nosacītā mājiniece Orlando sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzījās 1-0 vadībā.

Uzvarētāju labā Nikola Vucevičs guva 34 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, 18 iemeta Terenss Ross, pa 15 pievienoja Markele Fulcs un Gerijs Klārks.

"Bucks" rindās Janis Adetokunbo guva 31 punktu, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas un veica 7 rezultatīvas piespēles.

Vēl Milvoki labā Džordžs Hils guva 16 punktus, 15 pievienoja Ēriks Bledso, bet 14 pievienoja Kriss Midltons.

"Magic" veica 15:2 izrāvienu un ieguva 51:33 pārsvaru otrajā ceturtdaļā. "Bucks" otrajā puslaikā veica vairākus mēģinājumus pārņemt vadības grožus, tomēr Orlando allaž atrada veidus, kā to nepieļaut.

Austrumos citā duelī Maimai "Heat" sērijā izvirzījās 1-0 vadībā pret Indiānas "Pacers" pēc izcīnītas uzvaras ar rezultātu 113:101.

Uzvarētājiem 28 punktus guva Džimijs Batlers, bet 24 pievienoja Gorans Dragičs.

"Pacers" rindās pa 22 punktiem guva Tīdžejs Vorens un Malkoms Brogdons.

Savukārt Rietumos pirmajā kārtā sērijā 1-0 vadību ieguvusi Hjūstonas "Rockets", kas ar 123:108 pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

Džeimss Hārdens kaldināja uzvaru ar 37 punktiem, Džefs Grīns iemeta 22, bet Ēriks Gordons 21 punktu.

"Thunder" sastāvā Danilo Gallinari guva 29 punktus, bet Kriss Pols pievienoja 20 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu