"Blue Jackets" zaudē "Lightning", Merzļikinam un Kivleniekam sezona galā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo (pa kreisi) un Andrejs Vasiļevskis spiež viens otram roku pēc sērijas pēdējā mača.
Jonass Korpisalo (pa kreisi) un Andrejs Vasiļevskis spiež viens otram roku pēc sērijas pēdējā mača. Foto: AFP / Scanpix

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar Jonasu Korpisalo vārtos trešdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas piektajā spēlē un izstājās no "play-off".

"Blue Jackets" Toronto notiekošā turnīra mačā ar 4:5 (1:2, 2:0, 1:2, 0:1) pirmajā pagarinājumā piekāpās Tampabejas "Lightning".

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārāka bija "Lightning". 

"Blue Jackets" aizvadīja vāju spēles sākumu, kas Tampas vienībai ļāva iegūt vadību ar 2:0. Vispirms sestajā minūtē ripa vārtos nonāca no Tailera Džonsona, kurš bija ceļā komandas biedra metienam pa vārtiem. Minūti vēlāk Bleiks Kolemens ieslidoja "Blue Jackets" aizsardzības zonā un ar spēcīgu raidījumu pārspēja Korpisalo.

Perioda 12.minūtē Niks Folinjo vairākuma pēdējā sekundē no vārtu priekšas panāca 1:2. "Blue Jackets" aizvadīja aktīvu otro periodu, kurā 24 reizes meta pa vārtiem. Trešdaļas vidū Kevins Stenlunds vairākumā raidīja ripu cauri burzmai un izlīdzināja rezultātu, bet 16 sekundes pirms perioda beigām Aleksanders Venbergs ar nekļūdīgu raidījumu no zonas vidus panāca jau 3:2.

Spēles trešā nogriežņa viducī Olivers Bjorkstrands vārtu priekšā tika pie atlēkušās ripas un palielināja "Blue Jackets" pārsvaru, taču 13.minūtē Kevins Šatenkirks pēc ātra "Lightning" uzbrukuma panāca 3:4. Pēdējās minūtēs Tampas komanda vārtsargu Andreju Vasiļevski nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, un 98 sekundes pirms finālsvilpes Entonijs Sirelli iebakstīja ripu vārtos - 4:4.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kura sestajā minūtē Breidens Points pēc Ņikitas Kučerova piespēles panāca 5:4. Ielaistajos vārtos "Blue Jackets" atstāja Pointu vienu pašu pie Korpisalo cietokšņa.

Zīmīgi, ka Points bija vārtu guvējs arī sērijas pirmajā spēlē, kas noslēdzās 151.minūtē. Viņš spēli noslēdza ar 1+2, bet Kučerovam bija trīs rezultatīvas piespēles. 

Korpisalo šajā mačā atvairīja 20 metienus, bet Vasiļevskis tika galā ar 37 raidījumiem.

Merzļikins Stenlija kausa sērijā traumas dēļ palika ārpus pieteikuma, tāpēc Kivlenieks mačiem tika pieteikts kā otrais vārtsargs. Lai komandai būtu pieejams vēl viens ripu ķērājs, Toronto bija ieradies Veini Vehvileinens.

"Blue Jackets" pirms tam pārvarēja Stenlija kausa kvalifikāciju, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspējot Toronto "Maple Leafs". Šajā sērijā Merzļikins devās laukumā divās spēlēs.

Merzļikins un Kivlenieks šajā sezonā debitēja NHL. Merzļikins 33 mačos vidēji ielaida 2,35 ripas un atvairīja 91,9% metienu, piecreiz paliekot "sausā". Tikmēr Kivlenieks sešos dueļos ielaida caurmērā 2,95 ripas un neitralizēja 89,8% metienu.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu