"Bayern" kļūst par PSG pretinieci UEFA Čempionu līgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Minhenes "Bayern" futbolisti
Minhenes "Bayern" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Vācijas futbola bundeslīgas grands Minhenes "Bayern" trešdien kļuva par Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" pretinieku UEFA Čempionu līgas finālā.

"Bayern" Lisabonā notiekošā finālturnīra pusfinālā ar 3:0 (2:0) pārspēja citu Francijas vienību Lionas "Olympique".

"Bayern" ceturtdaļfinālā ar 8:2 sagrāva "Barcelona" komandu, tāpēc Hansi Fliks nolēma maču sākt ar to pašu vienpadsmitnieku, kas stājās pretī Spānijas klubam. 

Lionas komandā vienīgais jautājums bija par Musu Dembelē - vai pret Mančestras "City" divus vārtus guvušais futbolists tiks atalgots ar vietu pamatsastāvā. Tiesa, arī šoreiz Rudi Garsija atvēlēja viņam rezervista lomu.

Pirmajā puslaikā "Bayern" bija izteikts pārsvars, kas izpaudās arī uz rezultāta tablo. Vispirms 18.minūtē pēc Jozua Kimmiha piespēles Serže Njabrī savilka uz sevi vairākus pretiniekus un ar sitienu no soda laukuma robežas panāca 1:0. 

15 minūtes vēlāk "Bayern" uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis pāris metrus pirms Lionas vārtiem "sapinās kājās", taču pretinieku vārtsargs Antoni Lopešs nenofiksēja bumbu, kas nonāca Njabrī rīcībā. "Bayern" 25 gadus vecais futbolists no tuvas distances panāca dubultoja bavāriešu pārsvaru.

Otrajā puslaikā lionieši nedaudz izlīdzināja cīņas gaitu, taču atspēlēties nespēja. Turklāt divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Kimmiha brīvsitiena Levandovskis ar galvu raidīja bumbu mērķī un panāca 3:0.

"Bayern" ir Čempionu līgas pieckārtēja uzvarētāja, pie trofejas tiekot 1974., 1975., 1976., 2001. un 2013.gadā. Minhenieši svētdien spēlēs savā 11.finālā Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. 

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā divu Francijas - Vācijas komandu duelī PSG ar 3:0 pārspēja "Leipzig".

Fināls Lisabonā paredzēts 23.augustā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka fināls notiks Stambulā, bet Turcijas pilsētai piešķirts nākamās sezonas titula mačs. Jūnija vidū UEFA lēma, ka Čempionu līgas uzvarētājs tiks noskaidrots finālturnīrā Lisabonā.

Pērn UEFA Čempionu līgas finālā divu Anglijas klubu duelī Madridē "Liverpool" ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu