Ovečkins brauc mājās; "Islanders" un "Stars" iekļūst otrajā kārtā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Semjons Varlamovs un Aleksandrs Ovečkins
Semjons Varlamovs un Aleksandrs Ovečkins Foto: AFP/SCANPIX

2018. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienība Vašingtonas "Capitals ar komandas līderi krievu uzbrucēju Aleksandru Ovečkinu piektdien izstājās no šīs sezonas Stelija kausa izcīņas, tikmēr otro kārtu sasniedza Ņujorkas "Islanders" un Dalasas "Stars".

"Capitals" ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) kapitulēja spēlē pret "Islanders", atzīstot pretinieku pārākumu sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām ar 1-4.

Uzvarētājiem divus vārtus guva kanādietis Entonijs Boviljē, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās amerikānis Niks Ledijs un kanādietis Džošs Beilijs.

Savukārt krievu vārtsargs Semjons Varlamovs atvairīja 21 pretinieku metienu. Viņam šosezon tā bija pirmā "sausā" spēle "play-off" mačos, bet karjerā kopumā 30. reize (27 mači regulārajā čempionātā un trīs Stenlija kausā).

"Capitals" līderis Ovečkins izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -3. Proti, viņš bija laukumā trīs no četrām reizēm, kad Vašingtona ielaida vārtus.

Ovečkins piecās spēlēs pret "Islanders" guva četrus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, taču ar to bija par maz, lai "Capitals" cīnītos par uzvaru šajā sērijā.

Līdz ar to Stenlija kausa otro kārtu sasniegusi "Islanders", kas Austrumu konferences pusfinālā spēkosies ar regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Bostonas "Bruins".

Jau vēstīts, ka "Bruins" pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Tikmēr citā spēlē, kas noslēdzās piektdienas rītā pēc Latvijas laika, "Stars" ar rezultātu 7:3 (1:3, 5:0, 1:0) pārspēja Kalgari "Flames".

Dalasas klubs sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām pārspēja pretiniekus ar 4-2, sasniedzot Rietumu konferences pusfinālu.

"Stars" sērijas noslēdzošajā mačā atspēlējās no 0:3, gūstot septiņus vārtus pēc kārtas. Otrajā perioda Dalasa iemeta piecas ripas.

Lielisku sniegumu demonstrēja krievu uzbrucējs Deniss Gurjanovs, kurš guva četrus vārtus. Viņš trešo sezonu spēlē NHL, bet pirmo reizi Stenlija kausā.

Gurjanovs sērijā pret "Flames" sešos mačos kopā guva sešus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā "Stars" tiksies ar Sentluisas "Blues" vai Vankūveras "Canucks".

Patlaban sērijā līdz četrām uzvarām NHL čempione "Blues" atrodas 3-2 vadībā cīņā pret "Canucks".

Rietumu konferences otra pusfināla pārī spēkosies Vegasas "Golden Knights" un Kolorādo "Avalanche".

Savukārt Austrumu konferences pusfinālos spēkosies jau minētās "Bruins" un "Islanders" komandas, kā arī Tampabejas "Lihtning" pret Filadlefijas "Flyers" vai Monreālas "Canadiens".

Šobrīd "Flyers" ir 3-2 vadībā sērijā pret "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu