Baumanis: Ļoti ceru, ka man nevajadzēs izlaist visu sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis cer, ka viņam nevajadzēs izlaist visu šā gada sezonu, laikrakstam "Diena" atklāja autosportists.

Pasaules čempionāta 2020.gada sezona sāksies šajā nedēļas nogalē ar diviem posmiem Heljesas trasē Zviedrijā.

Baumanis šonedēļ paziņoja, ka nepiedalīsies šajos posmos. Tāpat "Diena" ziņo, ka latvietis nebrauks arī nākamajā nedēļas nogalē Somijā, kur notiks vēl divi etapi.

"Diemžēl sponsori Covid-19 un nākotnes neskaidrības dēļ ir spiesti iepauzēt ar mārketinga budžetiem. Tie nav tikai atbalstītāji no Latvijas, bet arī ārzemēm. Man jārespektē viņu lēmums un jāgaida, kad situācija uzlabosies," "Diena" citē Baumaņa teikto.

Baumanim nav skaidrības arī par turpmāko sezonu, taču viņš cer piedalīties 19. un 20.septembrī Latvijā gaidāmajos posmos.

"Ļoti ceru, ka man nevajadzēs izlaist visu sezonu un varēšu aizvadīt vairākus pasaules čempionāta posmus," saka Baumanis, kuram tā arī nav bijusi iespēja izbraukt ar komandas "Audi" spēkratu. "It kā varēju braukt, bet pēc atgriešanās man būtu divas nedēļas jāsēž karantīnā. To diemžēl nevaru atļauties, jo ir daudz ikdienas darbu."

Nedēļu vēlāk Somijā notiks vēl divi posmi, bet 19. un 20.septembrī divus etapus uzņems Latvija. Turpinājumā paredzēti posmi Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Baumanis marta beigās papildināja "KYB Team JC" komandas rindas. Sākotnēji pilotu sastāvs 2020.gada sezonai jau bija nokomplektēts, bet "KYB Team JC" atļauju startēt čempionātā saņēma pēc pārējo komandu un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) piekrišanas.

Iepriekšējā sezonā Baumanis posmos Norvēģijā un Kanādā ieņēma vietas pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā viņš bija sestais. Latvietis piecos etapos bija starp sešiem finālistiem.

Iepriekšējās trīs sezonas Baumanis pārstāvēja STARD vienību, bet pirms tam vienu gadu brauca "Austria" komandā.

Baumanis ir 2015.gada Eiropas čempions un 2014.gada bronzas medaļas laureāts "Super 1600" klasē. 2016.gadā viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu planētas meistarsacīkstēs "SuperCar" ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu