Čempionu "Raptors" vadonis Nērss atzīts par NBA labāko treneri šosezon

CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Nērss.
Niks Nērss. Foto: AP/Scanpix

Toronto "Raptors" stūrmanis Niks Nērss atzīts par 2019./2020.gada sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko treneri, informē līga.

Nērss NBA strādā otro sezonu, bet pirms deviņiem gadiem viņš tika atzīts par NBA attīstības līgas jeb G līgas labāko treneri. Viņš ir pirmais, kurš atzīts par labāko treneri abās šajās līgās.

Mediju balsojumā Nērss saņēma 90 no 100 pirmajām vietām, tiekot pie kopumā 470 punktiem. Tālu aiz viņa bija Milvoki "Bucks" galvenais treneris Maiks Badenholcers (147 punkti un piecas pirmās vietas) un Oklahomasitijas "Thunder" vadītājs Billijs Donovans (134 punkti un četras pirmās vietas).

Balsojumā bija jāvērtē treneru sniegums no sezonas sākuma līdz 11.martam, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārtraukts regulārais čempionāts. Nērss šajā nogrieznī 64 spēlēs komandu aizveda līdz 46 uzvarām, kas deva otro vietu Austrumu konferencē un trešo visā līgā. Spītējot Marka Gazola traumai un Kavai Lenarda aiziešanai, "Raptors" komandai bija otrs labākais aizsardzības reitings līgā.

Nērss "Raptors" grožus pārņēma 2018.gada jūnijā pēc tam, kad piecus gadus bija strādājis par asistentu. Viņa vadībā Toronto komanda pērn pirmo reizi vēsturē triumfēja NBA čempionātā.

Viņš ir trešais "Raptors" stūrmanis, kurš atzīts par NBA sezonas labāko treneri. Aizpērn šo godu izpelnījās Dveins Keisijs, bet pirms 13 gadiem - Sems Mičels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu