"Golden Knights" izcīna "sauso" uzvaru otrās kārtas ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vegasas "Golden Knights" hokejisti
Vegasas "Golden Knights" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Vegasas "Golden Knights" svētdien ar "sauso" uzvaru sāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālu.

Lasvegasas komanda ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) uzveica Vankūveras "Canucks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

"Golden Knights" vārtsargs Robins Lēners atvairīja 26 pretinieku metienus un pirmo reizi karjerā Stenlija kausa izcīņā nostāvēja "sausā".

Uzvarētājiem vārtus guva Railijs Smits, Žonatans Maršeso, Alekss Tačs, Marks Stouns un Makss Pakjoretī. Viņi piespieda pretiniekus veikt vārtsargu maiņu, Jākoba Markstrema vietā stājoties Tečeram Demko.

Tikmēr Austrumos pērnā gada Stenlija kausa fināliste Bostonas "Bruins" ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja Tampabejas "Lightning", sērijā panākot 1-0.

Bostoniešiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Davids Pastrņāks, bet 35 metienus vārtos atvairīja Jaroslavs Halāks. Vēl ar precīziem metieniem izcēlās Čārlijs Koils un Breds Maršāns, kuram uzvaru nesošie vārti.

"Lightning" abus vārtus guva Viktors Hedmans, kurš trešajā periodā no 0:3 panāca 2:3.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu