"Mavericks" treneris Kārlails: Porziņģa statuss mums šobrīd nav skaidrs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails
Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails Foto: Ieva Makare/LETA

Nav skaidrības, vai Kristaps Porziņģis varēs spēlēt nākamajā spēlē, kluba mājaslapā izplatītajā paziņojumā norādījis Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pirmās kārtas sērijā "Mavericks" un Losandželosas "Clippers" komandu duelī rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Sērijā, kas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām, piektā spēle notiks naktī uz ceturtdienu (sākums plkst. 4.00 pēc Latvijas laika). Lēmumu, vai Porziņģis spēlēs, pieņems neilgi pirms mača sākuma.

"KP [Kristapa Porziņģa] statuss mums ir neskaidrs," sacīja Kārlails. "Viņam veic procedūras, viņš tiekas ar ārstiem," piebilda treneris.

Porziņģis ceļgala traumas dēļ izlaida sērijas ceturto spēli, tomēr "Mavericks" tajā izcīnīja uzvaru, pateicoties Luka Dončiča lieliskajai spēlei - 43 punkti, 17 atlēkušās bumbas, 13 rezultatīvas piespēles un uzvaru nesošais trīspunktu metiens mača papildlaikā.

Bija bažas, ka ceturtajā mačā nespēlēs Dončičs, kuram ir traumēta kreisā potīte, taču pirms spēles iesildīšanās laikā sāpes ceļgalā sajuta Porziņģis.

"Es par KP uzzināju ģērbtuvē kādas 35 minūtes pirms spēles sākuma," pastāstīja Kārlails, kurš gan neatklāja sīkākas nianses par Porziņģa traumu.

"Nevaru neko vairāk atklāt, bet viņa dalība piektajā spēlē nav izslēgta," teica "Mavericks" galvenais treneris.

Porziņģis izlaida 10 spēles laika posmā no 31. decembra līdz 17. janvārim saistībā ar labā ceļgala iekaisumu. Vai šā brīža trauma ir saistīta ar to pašu savainojumu gada sākumā?

"Man nav tiesību sniegt medicīnisku informāciju. Cik man ir zināms, situācija ir citādāka nekā janvārī. Un tas ir viss, ko varu atklāt," teica Kārlails.

Porziņģis trijos "play-off" mačos vidēji guvis 23,7 punktus, izcīnījis 8,7 atlēkušās bumbas, bloķējis 1,0 metienu un trāpījis 52,9%  tālmetienu (9 no 17).

Tikmēr Dončiča dalība nākamajā spēlē tiek raksturota kā "iespējama". Viņš šobrīd ir trešais rezultatīvākais spēlētājs "play-off" ar vidēji 31,5 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu