UFC čempions Miočičs: Nganū vairāk ir pelnījis titulcīņu nekā Džounss

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stipe Miočičs
Stipe Miočičs Foto: AP/Scanpix

"Ultimate Fighting Championship" (UFC) pasaules čempions smagsvaru kategorijā Stipe Miočičs uzskata, ka Fransiss Nganū vairāk ir pelnījis titulcīņu nekā Džons Džounss.

ASV cīkstonis Miočičs augusta vidū triloģijā jeb trešajā savstarpējā duelī uzveica savu tautieti Danielu Kormjē un aizstāvēja UFC pasaules čempiona titulu smagsvaru kategorijā.

UFC prezidents Dana Vaits norādījis, ka titulcīņu pret Miočiču pelnījis Kamerūnas pārstāvis Fransiss Nganū, kurš jau reiz spēkojās ar čempionu, piedzīvojot zaudējumu 2018. gada janvārī.

"Domāju, ka jā," sacīja Miočičs, intervijā ESPN atbildot uz jautājumu, vai viņš piekrīt Vaita apgalvojumam, ka Nganū ir pelnījis titulcīņu.

"Nganū viennozīmīgi ir parādījis labāku sniegumu nekā mūsu pirmajā cīņā. Viņš visus nokautē pirmajā raundā. Viņš visus saplēš," sacīja Miočičs.

Nganū pēdējās četras cīņas uzvarējis pirmajā raundā ar nokautu vai tehnisko nokautu.

38 gadus vecais Miočičs karjerā izcīnījis 20 uzvaras un cietis trīs zaudējumus. Savukārt 33 gadus vecā Nganū kontā ir 15 uzvaras un trīs neveiksmes.

UFC prezidents uzskata, ka Miočičs ir visu laiku labākais jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis smagsvaru kategorijā.

"Pound for pound" rangā, neatkarīgi no svara kategorijas, līderis šobrīd ir amerikānis Džons Džounss (līdz 93 kg), otrais ir krievs Habibs Nurmagomedovs (līdz 70 kg), bet trešais ir Miočičs.

Daudzi noteikti vēlētos redzēt cīņu starp Miočiču un Džounsu, kurš varētu pāriet vienu kategoriju augstāk un cīnīties smagsvaros.

33 gadus vecais Džounss karjerā 27 cīņās piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, 2009. gadā saņemot strīdīgu diskvalifikāciju par sitieniem ar elkoņiem.

"Es cīnīšos pret jebkuru," sacīja Miočičs. "Es īsti nevienu neizaicinu [uz cīņu]. Vienalga kuru man nostādīs pretī, es cīnīšos. Būšu gatavs cīnīties jebkurā gadījumā."

Miočičs arī atzina, ka Džounss noteikti sekmīgi cīnītos smagsvaru kategorijā. Džounsam pieder UFC rekords - 18 pēc kārtas izcīnītas uzvaras.

Pagājušajā nedēļā Džounss atteicās no UFC čempiona jostas "light heavyweight" kategorijā (līdz 93 kg) un nolēma pāriet uz smagsvariem.

"Viņam ir lieliska tehnika, tā viennozīmīgi viņam palīdzētu. Viņam ir lielisks un stratēģisks plāns, kā viņš cīnās. Puse no spēles ir izstrādāt labu plānu pirms katras cīņas."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu