Notiks pirmais "Dice Chess" Latvijas čempionāts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pirmais "Dice chess" Latvijas čempionāts
Pirmais "Dice chess" Latvijas čempionāts Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 13. septembrī, Jūrmalā norisināsies pirmais Latvijas čempionāts "Dice Chess" spēlē jeb metamo kauliņu šahā. Sacensību balvu fonds ir 1300 eiro, piedalīties ir aicināti visi interesenti. 

Kā informē turnīra direktors, starptautiskais meistars šahā Vladimirs Svešņikovs, “Dice Chess” ir unikāls un aizraujošs šaha paveids, kurā trīs metamie kauliņi ievieš veiksmes elementu - gājieni tiek izdarīti ar figurām, kuras uzkrīt uz metamajiem kauliņiem. Spēlei ir sena vēsture, kas aizsākās ap 6. gadsimtu Indijā un senajā Persijā. Sākotnēji dēvēta par Čaturangu, tā gadsimtu laikā ir transformējusies un mūsdienās tiek saukta par "Dice Chess".

Reģistrācija Latvijas pirmajam čempionātam sāksies svētdien, 13. septembrī, pulksten 11:00, pirmā kārta - 12:00. Spēlētāji kopumā aizvadīs 12 dubultās kārtas (divas ar katru pretinieku), kopā – 24 partijas.

Balvu fonds ir 1300 eiro, no kuriem pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs 250, 170 un 150 eiro, kā arī kausus un medaļas. Paredzētas arī sieviešu un jauniešu balvas.

Dalības maksa ir 5 eiro. Pieteikšanās pie turnīra organizatora Vladimira Svešņikova (29830833, vladimirsveshnikov@yahoo.com) vai pie galvenā tiesneša: Alberta Cimiņa (28804664, alberts.cimins@inbox.lv). Varēs reģistrēties arī uz vietas spēļu dienā. Sacensību norises vieta - "Jurmala Spa Hotel", Jūrmalā, Jomas ielā 47/49.

Detalizēta informācija nolikumā, kā arī mājaslapā dicechess.lv.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu