IIHF atceļ Kontinentālā kausa turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK Rīgas "Olimp" hokejisti
HK Rīgas "Olimp" hokejisti Foto: Sandijs Leicis (HK Rīgas “Olimp”/Facebook)

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF), izvērtējot visus riskus, kas saistīti ar Covid-19 izplatību, pirmdien lēmusi, ka gaidāmajā sezonā netiks aizvadīts Kontinentālā kausa turnīrs, vēsta IIHF.

Šādu lēmumu pēc IIHF ekspertu grupas ieteikuma pieņēma organizācijas valde.

Šosezon Kontinentālajā kausā Latviju pārstāvētu pērnā gada regulārās sezonas uzvarētāja "Olimp", kurai tā būtu debija starptautiskajā turnīrā.

Kontinentālā kausa pirmie kvalifikācijas mači bija plānoti 16.oktobrī Islandes pilsētā Agireiri un Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. 

Ekspertu grupa turnīru atcelt pavisam ieteica tādēļ, ka Islandē aizvien vēl ir spēkā dažādi ieceļošanas ierobežojumi, kas noteikti saistībā ar Covid-19.

"Rūpīgi vērtējām apstākļus valstīs, kuras plānoja uzņemt grupu turnīrus. Vēlējāmies, lai sacensības noris spēlētājiem drošā vidē," teica IIHF prezidents Renē Fāzels. "Diemžēl šī turnīra specifika nosaka, ka sacensības tiek uzņemtas sešās dažādās valstīs ar 20 klubu līdzdalību, tāpēc neuzskatām, ka Covid-19 pandēmijas apstākļos būtu droši aizvadīt turnīru."

Sekas, kas radušās Kontinentālā kausa atcelšanas dēļ, apkopos IIHF Sacensību un koordinācijas komiteja.

"Olimp" Kontinentālā kausa E grupā bija ielozēta kopā ar Soļigorskas "Šahtjor" (Baltkrievija), Ļubljanas "Olimpija" (Slovēnija), kā arī B kvalifikācijas grupas uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu