Bļugera pārstāvētā "Penguins" plāno veikt izmaiņas vārtsargu līnijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mets Marejs
Mets Marejs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda plāno veikt izmaiņas vārtsargu līnijā, vēsta "The Athletic".

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā "Penguins" spēlēja labi, ieņemot 5. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Savukārt cīņā par iekļūšanu Stenlija kausā kvalifikācijas kārtā "Penguins" sērijā ar 1-3 piekāpās Monreālas "Canadiens".

"Penguins" pēc fiasko atlaida no darba trīs galvenā trenera Maika Salivana asistentus - Sergeju Gončaru, Marku Reki un Žaku Martēnu.

Pitsburgas kluba ģenerālmenedžeris Džims Raterfords medijam "The Athletic" pastāstīja, ka viens no komandas vārtsargiem, visdrīzāk, tiks aizmainīts.

"Penguins" vārtus šosezon sargāja kanādieši Mets Marejs (26 gadi) un Tristans Džerijs (25 gadi). Abi pēc šīs sezonas kļūs par ierobežotiem brīvajiem aģentiem.

"Jau tagad ir interese. Un izskatās, ka viens no viņiem mums būs jāpārvieto," sacīja Raterfords.

Marejs palīdzēja Pitsburgai izcīnīt Stenlija kausu 2016. un 2017. gadā. Viņam pēc šīs sezonas noslēdzas trīs gadu un 11,25 miljonu ASV dolāru līgums (sezonas alga 3,75 miljoni dolāru).

Džerijs aizvadīja otro sezonu no divu gadu kontrakta, kas viņam paredzēja 1,35 miljonu ASV dolāru samaksu (sezonā vidēji 675 tūkstoši dolāru).

"Redzēsim, kā viss izvērtīsies, bet es plānoju būt visai aizņemts. Un ir liela iespējamība, ka vārtsargi būs iesaistīti manā darbā," sacīja ģenerālmenedžeris.

Marejs ar 117 panākumiem ir trešais uzvarām bagātākais vārtsargs "Penguins" kluba vēsturē pēc Marka Andrē Flerī (375) un Toma Baraso (226).

"Penguins" pirmais vārtsargs šosezon nomināli bija Marejs, kurš regulārajā čempionātā piedalījās 38 mačos, sekmēja 20 uzvaras, vidēji ielaida 2,87 vārtus, atvairīja 89,9% pretinieku metienu un nospēlēja vienu "sauso" maču.

Džerijs pamatturnīrā piedalījās 33 spēlēs, sekmēja 20 uzvaras, vidēji ielaida 2,43 ripas, atvairīja 92,1% metienu un aizvadīja trīs "sausos" mačus.

Kā zināms, Bļugeram ir spēkā līgums ar "Penguins" komandu arī uz nākamo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu