"Barcelona" oficiāli apstiprina, ka Mesi vēlas atstāt komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" ziņu aģentūrai "The Associated Press" apstiprinājis, ka Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi vēlas atstāt komandu.
 

"The Associated Press" vēsta, ka Mesi nosūtījis klubam dokumentu, kas apliecina viņa vēlmi atstāt komandu. Tiek ziņots, ka futbolists savu vēstījumu nosūtījis klubam izmatojot faksu.

Paziņojums nācis klajā 11 dienas pēc kaunpilnā zaudējuma UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kur "Barcelona" ar 2:8 zaudēja nākamajai čempionei Vācijas komandai Minhenes "Bayern".

Mesi klubam pievienojās 13 gadu vecumā. Viņš sešas reizes atzīts par pasaules gada labāko futbolistu, desmit reizes triumfējis Spānijas čempionātā un četrreiz palīdzējis "Barcelona" triumfēt UEFA Čempionu līgā.

33 gadus vecais Mesi aizvadījis 730 spēles "Barcelona" sastāvā un ir kluba labākais vārtu guvējs ar 634 precīziem sitieniem. Viņā palīdzējis klubam kopumā izcīnīt 33 dažādas trofejas.

Mesi ir līgums ar "Barcelona" uz vēl vienu gadu. 2017. gadā puses vienojās par četru gadu kontraktu un 700 miljonu eiro lielu līguma izpirkuma maksu. Skaidrs, ka šādu summu neviens klubs nespēs atļauties. Sagaidāms, ka summa tiks samazināta.

Tik liela Mesi līguma izpirkuma summa saistīta ar to, ka 2017. gada vasarā PSG no "Barcelona" nopirka Brazīlijas futbola zvaigzni Neimaru par transfēru rekordu 222 miljoniem eiro.

Tiesa, Mesi līgumā esot punkts, kas viņam pēc katras sezonas ļauj vienpersoniski pieņemt lēmumu atstāt komandu.

Kā zināms, 2018. gadā negaidīti Spānijas grandu Madrides "Real" atstāja Portugāles zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārcēlās uz Itālijas klubu Turīnas "Juventus". Par viņa pārcelšanos tika samaksāti 100 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu