"Riga" virslīgas pārceltajā spēlē pret "Metta" svin jau 14.panākumu pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas iepriekš pārceltajā spēlē starp "Riga" un "Metta" komandām trešdien uzvaru svinēja pērnā gada čempioni, kuriem tas šosezon bija jau 14.panākums pēc kārtas.

"Riga" ar 3:0 (0:0) uzvarēja "Metta", kas cieta otro neveiksmi pēc kārtas.

Debiju virslīgā šajā mačā piedzīvoja 17 gadus vecais "Metta" vārtsargs Jānis Beks. Tāpat šīs komandas sastāvā Latvijas čempionātā pirmo dueli aizvadīja arī leģionārs Albans Kadriu, tikmēr "Metta" uzbrukuma līderis Raimonds Krollis šim mačam nebija pieteikts. Futbola pazinēji mēļo, ka uzbrucējs devies uz ārzemēm, lai atrādītu savas prasmes.

Pirmais bīstamais moments spēlē izveidojās 18.minūtē, kad "Riga" spēlētājs Steniu Juniors soda laukumā aiz pretinieku muguras ieguva bumbu, taču no tuvas distances neprata pārspēt debitantu Beku. Pusminūti vēlāk pēc stūra sitiena izspēles vārtu stabu norībināja Felipe Brisola.

Tuvojoties 30.minūtei, Vjačeslavs Fjodorovs izpildīja sitienu no tālākas distances, taču bumba aizrotēja garām vārtiem. Minūti vēlāk Kulē Mbombo un Brisola pie "Metta" vārtiem izveidoja vēl vienu momentu, taču pretinieku vienības aizsargi patraucēja atklāt spēles rezultātu. Savukārt minūti līdz pirmā puslaika beigām Jakubs Hora soda laukuma labajā pusē izkārtoja sev labu sitiena pozīciju, taču raidījums bija par stipru.

"Riga" pirmā puslaika noslēgumā pretiniekiem teju neļāva kontrolēt bumbu un aktīvi darbojās pie "Metta" soda laukuma, taču rezultāts pēc 45 nospēlētām minūtēm bija 0:0.

Otrajā puslaikā "Riga" ilgi nekavējās un jau otrajā minūtē spēles rezultātu atklāja Hora. Futbolists pie bumbas tika pēc tam, kad soda laukuma apriņķī saspēlējās Mbombo un Brisola. Piecas minūtes vēlāk savus desmitos vārtus šosezon guva Mbombo, kurš soda laukuma kreisajā pusē nepiesegts saņēma piespēli no Brisolas, viņam iepriekš nespējot izkārtot sev sitienu.

53.minūtē soda laukumā ielauzās Brisola, kurš ātri vien tika apturēts ar sodu. Futbolists uzreiz pēc epizodes beigām savam partnerim Mbombo lika saprast, ka pats vēlas izpildīt 11 metru soda sitienu, kas arī tika realizēts - 3:0.

Mača turpinājumā čempioni lielākoties kontrolēja bumbu un vairākkārt apdraudēja "Metta" vārtus, taču ceturto "golu" tā arī neizdevās gūt. Vēl 89.minūtē Artjoms Puzirevskis soda laukumā netālu no vārtiem nonāca labā sitiena pozīcijā, taču "Metta" spēlētājs nespēja iegūt kontroli pār bumbu un atstāja savu komandu "sausā".

Šai spēlei bija jānotiek 15.augustā, bet, lai "Riga" labāk sagatavotos dalībai UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, cīņa tika pārcelta uz šodienu. Jau svētdien "Riga" "Skonto" stadionā līderu derbijā uzņems RFS, bet dienu vēlāk uzzinās pretiniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Pirms šī dueļa "Riga" futbolisti virslīgā svinējuši 13 uzvaras pēc kārtas un iepriekšējā mačā, dodot iespēju rezervistiem, ar 5:2 pārspēja "Tukums 2000"/TSS komandu. Turpretī "Metta" spēlē nestabili, iepriekšējā duelī ar 1:5 kapitulējot "Riga" nākamajai pretiniecei RFS. "Riga" komandai uzvara ļaus nostiprināties pirmajā vietā, bet "Metta" komandai vismaz punkts dos vietu sešiniekā.

"Riga" labākais vārtu guvējs šosezon ir Kulē Mbombo, kurš izcēlies deviņas reizes, bet "Metta" komandā septiņreiz bumbu tīklā ieraidījis Raimonds Krollis.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē "Riga" guva pa vieniem vārtiem abu puslaiku beigās un uzvarēja ar 2:0.

Futbola virslīgas čempionāts turpināsies nedēļas nogalē, kad notiks piecas 17.kārtas spēles.

Turnīra kopvērtējumā pirmo vietu ar 45 punktiem 16 spēlēs ieņem "Riga", kas par pieciem punktiem apsteidz RFS. Tālāk ar 28 punktiem 16 spēlēs ir "Valmiera", aiz kuras ar 23 punktiem 16 un 15 mačos ir "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks". Aiz pirmā piecinieka ar 15 punktiem 16 cīņās ir "Daugavpils" un "Metta", bet turpat ar 14 punktiem 15 un 16 mačos ir "Liepāja" un "Jelgava". Turnīra tabulu ar četriem punktiem 16 spēlēs noslēdz "Tukums 2000"/TSS.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu