"Bucks" boikota dēļ atliek cīņas Ziemeļamerikas profesionālajās līgās un tenisa turnīrā Ņujorkā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piemēram, atceļot trešdienas spēles pēc Milvoki "Bucks" "play-off" piektās spēles boikota, paužot neapmierinātību ar rasu nevienlīdzības situāciju ASV, sekoja arī sieviešu basketbola, futbola un beisbola līgas, kā arī ceturtdienas spēles atceltas tenisa turnīrā Ņujorkā.

"Bucks" pieņēma šo lēmumu neilgi pirms trešdien paredzētās spēles pret Orlando "Magic". Šādu lēmumu izraisīja solidarizēšanās ar policijas Viskonsinas štata Kenošas pilsētā sašauto afroamerikāni Džeikobu Bleiku, kurš gūto muguras ievainojumu dēļ, visticamāk, visu atlikušo dzīvi būs paralizēts.

NBA paziņoja, ka tiks atliktas trīs trešdienas vakarā paredzētās spēles - Milvoki "Bucks" pret Orlando "Magic", Hjūstonas "Rockets" pret Oklahomasitijas "Thunder" un Losandželosas "Lakers" pret Portlendas "Trail Blazers".

WNBA sekoja šim piemēram, atceļot trīs trešdienas spēles.

Arī ASV Augstākā futbola līga (MLS) pēdējā brīdī atlika piecus no sešiem mačiem, kas bija jāspēlē trešdienas vakarā.

Netika atcelta Orlando "City" mačs ar "Nashville SC", kas jau bija sācies, ar 3:1 uzvaru svinot Orlando futbolistiem.

Savukārt Atlantas "United" un Maiami "Inter" futbolisti jau bija devušies laukumā, lai sāktu maču, taču izlēma to nedarīt, ziņo ASV raidorganizācija ESPN.

"Dažas lietas ir svarīgākas par sportu," teikts MLS Spēlētāju asociācijas paziņojumā.

Pārceltas uz vēlāku laiku tika arī četras no 16 Augstākās beisbola līgas (MLB) spēlēm.

Vispirms par mača atlikšanu vienojās Milvoki "Brewers" un Sinsinati "Reds", kuri nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, ka vēlas pievērst uzmanību sasāpējušiem jautājumiem, "īpaši rasu jautājumos".

Viņiem pievienojās arī Sietlas "Mariners", kam trešdien bija paredzēta spēle ar Sandjego "Padres".

Dī Gordons no "Mariners" savā "Twitter" ierakstīja, ka komanda vienbalsīgi nobalsoja par nespēlēšanu.

Tāpat uz dienu sacensības apturēja Ņujorkā notiekošā "Western & Southern Open" tenisa turnīra organizatori, Japānas tenisistei Naomi Osakai boikotējot sacensību pusfinālu.

Pēc tam, kad ar ceturto numuru turnīrā izsētā Osaka paziņoja, ka viņa nespēlēs savu ieplānoto pusfinālu, aicinot uz sociālo taisnīgumu, ASV Tenisa asociācija (USTA), Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publicēja kopīgu paziņojumu, kurā tika pavēstīts, ka ceturtdien spēles Ņujorkā nenotiks.

"Teniss kā sporta veids nostājas pret rasu nevienlīdzību un sociālo netaisnību, jautājumam atkal kļūstot aktuālam ASV," lasāms izplatītajā paziņojumā trešdien.

"Spēles tiks atsāktas piektdien, 28.augustā," teikts kopīgajā paziņojumā.

22 gadus vecā Osaka, kura ir vislabāk apmaksātā sportiste uz planētas, pievienojās lielo Ziemeļamerikas līgu boikotam, protestējot pret policijas nežēlību un rasu netaisnību.

"Vispirms es esmu melna sieviete un tikai tad sportiste. Un kā tāda es uzskatu, ka ir daudz svarīgākas lietas, kam jāpievērš tūlītēja uzmanība, nekā skatīšanās, kā es spēlēju tenisu," Osaka trešdien teica paziņojumā, kas izplatīts sociālajos medijos.

"Es nedomāju, ka notiks kādas krasas pārmaiņas, ja es nespēlēšu, bet, ja varu sākt diskusiju pārsvarā balto sporta veidā, es uzskatīšu to par soli pareizajā virzienā," viņa raksta.

Japānas un Haiti izcelsmes tenisa zvaigzne dzīvo ASV kopš trīs gadu vecuma. Tenisa tūres pārtraukuma laikā viņa lidoja uz Minesotu un pievienojās "Black Lives Matter" protestiem. Viņa izmanto savas vietnes sociālo mediju platformās, lai raisītu izpratni un pieprasītu taisnīgumu melnas ādas krāsas cilvēkiem, kurus ir nošāvuši policisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu