Kravčenoka: Treniņspēlēs spēlējam pret vīriešiem

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

2019. gada Eiropas čempione (EČ) pludmales volejbolā Anastasija Kravčenoka ar pārinieci Tīnu Graudiņu ikdienā aptuveni četras stundas lej sviedrus treniņos, lai pēc iespējas labāk sagatavotos septembrī pašmājās aizstāvēt Vecā kontinenta titulu. Viņas treniņspēles aizvada arī pret vīriešiem. 

Graudiņa/Kravčenoka E apakšgrupā Majoru smiltīs sacentīsies ar austrietēm Lēnu Pleziučnigu un Katarīnu Šicenhoferi, Krievijas duetu Kseniju Dabižu un Darju Rudihu un somietēm Rīki Lehtonenu un Nīnu Ahtiainenu.

Latvijas pāris izlozi uzskata par veiksmīgu. Pretinieces gan Graudiņa/Kravčenoka īpaši nešķiro un viņām ir vienalga, ar kurām jāspēlē, jo mērķis ir aizstāvēt Eiropas čempiontitulu. 

"Pret somietēm esam spēlējušas 2017. gadā. Tas arī laikam viss. Toreiz mēs viņas uzvarējām. Viena no viņām ir mūsu gadu meitene. Bet, šķiet, pieredze mums ir pret visām sāncensēm. Nekāda vieglā pastaiga mūs negaida," teica Kravčenoka.

"Katra spēle būs ļoti interesanta. Domāju, ka mēs visu izdarīsim... Mūsu plāns ir izbaudīt šo turnīru. Šī ir iespēja, kura ir jāizmanto, turklāt spēlēsim mājās un savu līdzjutēju priekšā."

Paredzams, ka tribīnēs vienlaikus drīkstēs atrasties ne vairāk kā 800 skatītāju. 

"Līmenis un komandas turnīrā ir ļoti augsts. Visas komandas ir pasaules līmeņa un katrs var uzvarēt katru," norādīja Kravčenoka. 

Spēļu prakses nolūkos Latvijas dāmu labākais duets no 9. līdz 12. septembrim Nīderlandē piedalīsies "King of the Court 2020" turnīrā, kurā būs spēcīgs dalībnieku sastāvs.

Meitenes dienā treniņos pavada aptuveni četras stundas. 

"Domāju, ka esam diezgan labā formā. Tagad gan nav sacensību, kur to varētu pārbaudīt. Fiziski un tehniski mēs jūtamies labi un ejam uz maksimāli labu fizisko formu, kādu varētu sasniegt šādos apstākļos - Covid-19 laikā bez sacensībām," pastāstīja Kravčenoka. "Šosezon esam spēlējušas tikai Latvijas čempionātā un aizvadījušas vienu paraugspēli pret Polijas duetu. Bijām ar viņām arī treniņnometnē, kur varējām paspēlēt pret sava līmeņa komandu. Tā bija ļoti laba iespēja, bet pārsvarā visu laiku esam pavadījušas Latvijā. Spēlējam pret vīriešiem."

Treniņspēles viņas aizvadījušas pret sava līmeņa stiprā dzimuma pārstāvjiem. 

Kravčenoka neslēpj, ka viņa kopā ar Graudiņu varētu būt vienas no sacensību galvenajām favorītēm. 

Pirms gada Maskavā Graudiņa/Kravčenoka sensacionāli kļuva par Eiropas čempionēm. Toreiz Krievijas galvaspilsētā bija slikti laikapstākļi un nav izslēgts, ka arī Jūrmalā septembra vidū varētu būt lietains un dzestrs laiks. 

Anastasija Kravčenoka (no kreisās) un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka (no kreisās) un Tīna Graudiņa Foto: AP/Scabnpix

"Koncentrējamies katrā treniņā, koncentrējamies arī uz katru bumbu. Izbaudām šo procesu un gribam būt gatavas laukumā smaidīt un parādīt savu labāko sniegumu," sacīja 23 gadus vecā Kravčenoka. 

Dāmu turnīrā Latviju pārstāvēs arī Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, Krista Paegle/Kristīne Briede un Anete Namiķe/Varvara Brailko.

Viens no nozīmīgākajiem šīgada pludmales volejbola notikumiem pasaulē Jūrmalas smiltīs risināsies no 15. līdz 20. septembrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu