"Ventspils" sasniedz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils/Facebook

"Ventspils" komanda ceturtdien sasniedza UEFA Eiropas līgas futbolā kvalifikācijas otro kārtu.

Pirmajā kārtā Ventspils futbolisti ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto".

Mājinieki aktīvi uzbruka spēles pirmajās minūtēs, pāris reizes apdraudot pretinieku vārtu drošību. Pakāpeniski spēlē iejutās arī viesi, kuri devītajā minūtē sita nedaudz pāri vārtiem, bet 15.minūtē pēc "Ventspils" kļūdas aizsardzībā atklāja cīņas rezultātu. "Dinamo-Auto" futbolists Dimitru Rogačs nonāca viens pret "Ventspils" vārtsargu Deli Alampasu un raidīja bumbu mērķī.

Tiesa, septiņas minūtes vēlāk Lukass Villela ar augstu planējošu sitienu pārcēla bumbu pāri viesu vārtsargam un panāca 1:1. Puslaika otrajā pusē ventspilniekiem bija vēl pāris iespējas gūt vārtus un pārņemt vadību, taču tās netika izmantotas.

Otrajā puslaikā kurzemnieki turpināja saimniekot pie Tiraspoles komandas vārtiem, taču uzbrukumi ar bumbu vārtos nenoslēdzās. Izšķirošais pavērsiens bija pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē, kurā pretinieku soda laukuma stūrī tika nogāzts Giorgi Eristavi, gruzīnam nopelnot 11 metru soda sitienu.

Uz "pendeles" punktu devās Jevgeņijs Kozlovs, kurš bija nekļūdīgs un 75.minūtē panāca 1:0 Ventspils kluba labā. Atlikušajās minūtēs mājinieki minimālo vadību noturēja un svinēja uzvaru, taču otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē Guga Palavandišvili "Ventspils" uzbrukuma zonā paklupināja pretinieku un tika noraidīts no laukuma.

Latvijas šobrīd titulētākā komanda "Ventspils" savus pretiniekus nākamajā kārtā uzzinās pirmdien gaidāmajā izlozē. 

Jau ziņots, ka Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija pēc Latvijas Futbola federācijas sniegtās informācijas pirms spēles informēja bukmeikeru kantorus uz šo maču likmes nepieņemt un nesākt to pieņemšanu.

Ventspilnieku līdz šim augstākais panākums Eiropas kausos ir iekļūšana Eiropas līgas grupu turnīrā 2009./2010.gada sezonā, tur ar trim neizšķirtiem sešos mačos ieņemot ceturto vietu četru komandu konkurencē.

Pagājušajā gadā Eiropas līgas kvalifikācijā ventspilnieki pārvarēja divas kārtas, apspēlējot Albānijas klubu Duresi "Teuta" un Maltas vienību Gziras "United", bet trešajā kārtā atzīstot Gimaraišas "Vitoria" no Portugāles pārākumu.

Moldovas 2019.gada čempionātā klubs ieņēma ceturto vietu astoņu komandu konkurencē, bet šogad pēc astoņām spēļu kārtām Tiraspoles vienība ieņem piekto pozīciju.

Ventspilnieku šodienas pretinieces galvenais treneris ir slavenais futbolists Igors Dobrovoļskis. 1988.gada Seulas olimpisko spēļu čempions karjeras laikā vadījis ar Moldovas izlasi, kurā pie viņa spēlējis "Ventspils" tagadējais stūrmanis Viorels Frunze.

"Ventspils" vienība Latvijas čempionāta pēdējos piecos mačos izcīnījusi divus panākumus, kamēr "Dinamo-Auto" Moldovā pēdējās piecās spēlēs uzvaru svinējusi tikai vienreiz. Vienīgā uzvara šajā periodā izcīnīta pirms vairāk nekā mēneša.

Kurzemes kluba uzbrukuma līderis šosezon pagaidām ir Jevgeņijs Kozlovs, kurš vietējā čempionātā izcēlies ar sešiem "goliem".

Tikmēr "Valmiera" un RFS savas spēles izbraukumā aizvadīs plkst.22 pēc Latvijas laika.

Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu