NHL pievienojas Ziemeļamerikas līgu protestiem un neaizvada Stenlija kausa spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL), pievienojoties pārējām vadošajām Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgām, ceturtdien un piektdien neaizvadīs sava turnīra - Stenlija kausa - spēles.

Ceturtdien Stenlija kausā bija paredzētas divas spēles - Ņujorkas "Islanders" pret Filadelfijas "Flyers" un Vankūveras "Canucks" pret Vegasas "Golden Knights". Tāpat divi mači paredzēti arī piektdien - Bostonas "Bruins" pret Tampabejas "Lightning" un Dalasas "Stars" pret Kolorādo "Avalanche".

Plānots, ka Stenlija kausa izcīņa Toronto un Edmontonā atsāksies sestdien.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) uz nenoteiktu laiku pārcēla trīs izslēgšanas turnīra spēles, tajā skaitā vienu, kurā bija jāpiedalās Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks". NBA cer izslēgšanas turnīru turpināt piektdien vai sestdien. 

Milvoki "Bucks" trešdien izlēma boikotēt izslēgšanas turnīra spēli pret Orlando "Magic". Šādu lēmumu izraisīja solidarizēšanās ar policijas Viskonsinas štata Kenošas pilsētā sašauto afroamerikāni Džeikobu Bleiku, kurš gūto muguras ievainojumu dēļ visticamāk visu atlikušo dzīvi būs paralizēts.

NBA paziņoja, ka tiks atliktas trīs trešdienas vakarā paredzētās spēles.

"Bucks" piemēram vēlāk sekoja arī sieviešu basketbola, futbola un beisbola līgas, kā arī ceturtdienas spēles atceltas tenisa turnīrā Ņujorkā.

Tāpat ceturtdien protestus turpināja vairākas vadošās Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgas. Ceturtdien (naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika) taipus okeānam nenotiks mači Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), tāpat dažas spēles netiks aizvadītas Amerikas beisbola līgā (MLB), treniņus neaizvadīs dažas no Amerikāņu futbola līgas (NFL) vienībām, kā arī pārcelti pieci no sešiem dueļiem ASV futbola līgā (MLS).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu