LOV sastāvā iekļautā peldētāja Šteina beidz sportistes karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: swimming.lv

Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) ir saņēmusi Latvijas rekordistes, olimpisko spēļu kandidātes un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Tokijas sastāvā iekļautās sportistes Kristīnas Šteinas paziņojumu par lēmumu pārtraukt aktīvās sporta gaitas ģimenes apstākļu dēļ, informē LPF.

Lai gan kā primāro iemeslu savam lēmumam sportiste minējusi ģimenes apstākļus, vienlaikus tiek uzsvērti arī sportistes mītnes vietā pastāvošie Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktie pulcēšanās ierobežojumi, kas tiešā veidā arī ietekmē treniņu iespējas.

Kanādā, atšķirībā no Latvijas, joprojām pastāv būtiski ierobežojum, kas attiecas arī uz peldbaseiniem - pēc ilgāka pārtraukuma sportistiem ir atļauts trenēties, taču treniņu ilgums ir ierobežots līdz 45 minūtēm. Tāpat Ziemeļamerikā faktiski nav iespējama ceļošana un nav prognozējama sacensību norise.

Tuvākā nākotnē sportiste ir nolēmusi turpināt mācības un atgūt iekavēto. Sportiste ir izteikusi pateicību LPF par sadarbību un sniegto iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā.

25 gadus vecā Šteina, kurai ir Latvijas un Kanādas dubultpilsonība, Latvijas sporta pilsonību saņēma neilgi pirms 2016.gada vasaras olimpiskajām spēlēm un kopš tā laika Latviju pārstāvējusi vairākos Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī 16 reizes labojusi nacionālos rekordus. Noslēdzot karjeru, sportistei pieder valsts rekordi 50, 100 un 200 metros uz muguras gan 25, gan 50 metru peldbaseinā.

Pagājušā gada decembrī ar atsevišķu LOV valdes lēmumu Šteina tika iekļauta olimpiskās vienības sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu