Tīna Graudiņa: fantastiski - Eiropas čempiona titulu aizstāvēsim mājās

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Viena no Latvijas labākajām pludmales volejbolistēm Tīna Graudiņa pārī ar Anastasiju Kravčenku septembra vidū Jūrmalā centīsies aizstāvēt Eiropas čempiontitulu. Meitenes dūšīgi gatavojas un sevi pieskaita pie sacensību galvenajām favoītēm.

Graudiņa/Kravčenoka E apakšgrupā Majoru smiltīs sacentīsies ar austrietēm Lēnu Pleziučnigu un Katarīnu Šicenhoferi, Krievijas duetu Kseniju Dabižu un Darju Rudihu un somietēm Rīki Lehtonenu un Nīnu Ahtiainenu.

Latvijas pāris izlozi uzskata par veiksmīgu. Pretinieces gan Graudiņa/Kravčenoka īpaši nešķiro un viņām ir vienalga, ar kurām jāspēlē, jo mērķis ir aizstāvēt Eiropas čempiontitulu. 

"Mums ļoti patīk mūsu grupa. Esam ļoti labi pazīstamas ar austrietēm, pēdējo gadu laikā ar viņām esam bieži spēlējušas. Mazāk pazīstamas ir krievietes. Esam pret viņām spēlējušas atsevišķi, bet ne kā pāri," par izlozi pastāstīja Graudiņa. "Viņas vienmēr ir spēcīgas un labi izpēta pretiniekus. Tās būs spēles, uz kurām vajadzēs kārtīgi saņemties."

Ar Somijas duetu Latvijas labākās volejbolistes līdz šim sacensībās spēkiem mērojušās vienreiz. Pirms trim gadiem pārākas bija Graudiņa/Kravčenoka. 

2019. gadā Maskavā Graudiņa/Kravčenoka sensacionāli kļuva par Eiropas čempionēm. Toreiz Krievijas galvaspilsētā bija slikti laikapstākļi un nav izslēgts, ka arī Jūrmalā septembra vidū varētu būt lietains un dzestrs laiks. 

"Maskavā bija ļoti slikts laiks, pēdējā dienā bija tikai +13 grādu. Mēs toreiz koncentrējāmies, uz to kā vispār jāspēlē tādā lietū un aukstumā, būt tajā momentā. Tā, lai domas nelido citur apkārt. Tas, manuprāt, ir galvenais," sacīja Graudiņa. "Esam gan arī domājušas par to, ka nemaz nebūtu tik slikti, ja Jūrmalā saulīte nespīdētu, jo pagājušajā gadā mums diezgan labi veicās. Bet, protams, vislabāk būtu, ja būtu labi laikapstākļi."

Uz čempionu kausa ir iegravēts Graudiņas un Kravčenokas uzvārds. Viņa uzskata, ka arī šogad savu līdzjutēju priekšā var cīnīties par uzvaru Eiropas čempionātā, un Latvijas pāris sevi pieskaita pie galvenajām favorītēm.  

"Reti kuram ir bijusi iespēja Eiropas čempiona titulu aizstāvēt savās mājās un tā ir ļoti fantastiska iespēja," neslēpa Graudiņa. "Protams, ir komandas, kuras mums vēl nav izdevies uzvarēt. Esam vēl jauna komanda."

Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Paredzams, ka tribīnēs vienlaikus drīkstēs atrasties ne vairāk kā 800 skatītāju. 

Spēļu prakses nolūkos Latvijas dāmu labākais duets no 9. līdz 12. septembrim Nīderlandē piedalīsies "King of the Court 2020" turnīrā, kurā būs spēcīgs dalībnieku sastāvs.

"Šajā turnīrā tiks izspēlētas nestandarta volejbola spēles. Tas ir pilnīgi komerciāls turnīrs. Kāpēc mēs esam priecīgas tur doties? Mums būs iespēja īsā laika posmā uzspēlēt pret daudzām Eiropas un pasaules komandām," teica Graudiņa. 

"Tas būs labs tests, lai sapratu, ko vēl uzlabot pirms Eiropas čempionāta."

Meitenes dienā treniņos pavada aptuveni četras stundas. Viņas ir labā sportiskajā formā. 

Dāmu turnīrā Latviju pārstāvēs arī Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, Krista Paegle/Kristīne Briede un Anete Namiķe/Varvara Brailko.

Viens no nozīmīgākajiem šīgada pludmales volejbola notikumiem pasaulē Jūrmalas smiltīs risināsies no 15. līdz 20. septembrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu