Medijs: Latvijai piedāvāta iespēja rīkot vairākus augsta līmeņa renes sporta čempionātus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piedāvājusi Latvijai 2020./21.gada sezonā rīkot pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā, kā arī uzņemt papildus Pasaules kausa posmus, ceturtdien sarunā ar Latvijas Radio teica Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Ņemot vērā, ka Siguldā esošā trase nav pienācīgi pielāgota, lai tajā varētu braukt arī četrinieki, Latvija varētu uzņemt pasaules čempionātu bobslejā divniekiem, kā arī skeletona meistarsacīkstes. Pasaules čempionāts četriniekos notiktu ārpus Latvijas robežām.

Par pasaules čempionāta norises vietu un kārtību vēl lems IBSF sanāksmē 10.septembrī.

"IBSF mums ļauj apdomāties par pasaules čempionāta rīkošanu bobsleja divniekiem un arī skeletonā. Protams, ka mēs to vēlamies," atklāja Ekmanis. "Šis jautājums gan tiks izdiskutēts 10. septembrī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas izpildkomitejas sēdē."

Tāpat Ekmanis atklāja, ka tikpat kā nolemts, ka Latvijā Pasaules kausa sezona iesāksies ar diviem posmiem pēc kārtas. Tās sākums paredzēts novembrī.

IBSF Latvijai kopumā ir piedāvājusi rīkot četrus bobsleja Pasaules kausa posmus, tādējādi cenšoties Siguldu padarīt par gaidāmās sezonas centrālo trasi. Šajā sakarā gala lēmums vēl sekos, taču IBSF šādu opciju Latvijai piedāvājusi, jo ir ļoti apmierināta ar iepriekšējo gadu organizatorisko darbu.

Gadījumā, ja Latvijā tomēr notiks divi vai vairāk posmi, krasas izmaiņas izmaksu tāmē nebūs redzamas, jo IBSF šajos gadījumos neliek iegādāties papildu licences. Jāsedz esot vien trases izmaksas, personāla alga un arī jānolīgst papildu apsardze.

Latvijā iepriekš pasaules čempionāts ledusrenes sporta veidos noticis kamaniņu sportā, bet bobslejā un skeletonā organizēti Pasaules kausa posmi.

IBSF iepriekš izstrādātais kalendārs paredzēja, ka pasaules čempionāts janvārī tiks aizvadīts Leikplesidā ASV, taču Covid-19 radītās pandēmijas dēļ šī ideja nu jau tiek apšaubīta.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu