RFS treneris Morozs: Žēl, ka spēles likteni izšķīra soda sitiens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Morozs
Viktors Morozs Foto: Paula Čurkste/LETA

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēle starp RFS un Belgradas "Partizan" komandām sagādājusi nelielu vilšanos, jo dueļa likteni izšķīra neveiksmīgi nopelnīts soda sitiens, pēc spēles preses konferencē atklāja Latvijas vicečempiones treneris Viktors Morozs.

Jau ziņots, ka Latvijas vicečempione futbolā RFS ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

RFS viesos ar 0:1 (0:0) zaudēja Serbijas klubam Belgradas "Partizan".

"Protams, pārdzīvojam par spēles rezultātu, lai arī zinājām, ka "Partizan" ir spēcīgs klubs," pēc zaudējuma preses konferencē teica Viktors Morozs. "Gatavojāmies sīvai cīņai, kas, manuprāt, tāda arī bija."

"Esmu patiesi apmierināts ar saviem puišiem. Patika sniegums, ko šodien [ceturtdien] redzēju laukumā. Žēl, ka spēles likteni izšķīra soda sitiens, bet mums savukārt mača galotnē neizdevās gūt vārtus, lai panāktu neizšķirtu."

Morozs atminējās spēles epizodi 51.minūtē, kad Leonels Strumija savā soda laukumā bumbu skāra ar roku. "Partizan" realizēja "pendeli", un tie bija arī vienīgie vārti mačā.

Treneris arī skaidroja, kāpēc spēlētāju maiņas veicis tikai spēles pēdējās 20 minūtēs. "Mērķis bija laukumā atgriezt enerģiju. Mums ir puiši, kuri, nākot no maiņas, to var paveikt," savas izvēles ceturtdienas duelī skaidroja speciālists. "Futbolistus nenomainīju tāpēc, ka viņi spēlēja slikti... Mani ļoti apmierināja visu sniegums, tostarp to spēlētāju, kuri izgāja uz maiņu."

Pirms spēles teju ikviens futbola pazinējs uzvaru paredzēja "Partizan". Lai arī prognoze ir loģiska, un tā arī piepildījās, Morozs uzsvēra, ka laukumā izdevies realizēt visu, kas iepriekš izrunāts ar komandas spēlētājiem.

"Būtībā varu teikt, ka spēles plāns laukumā tika izpildīts par visiem 100%. Nav neviena spēlētāja, kuram es kaut ko varētu pārmest. Arī ģērbtuvē pēc spēles teicu, ka esmu lepns ar viņiem," atklāja Morozs.

RFS šī bija otrā pēc kārtas sezona Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Iepriekšējā gadā RFS pēc uzvaras pirmajā spēlē savā laukumā ar 3:2 viesos ar 0:2 piekāpās Ļubļanas "Olimpija" no Slovēnijas, nepārvarot pirmo kārtu.

Rīdzinieku pretinieks Belgradas "Partizan" no Serbijas ar 27 čempiona tituliem ir valsts otrs panākumiem bagātākais klubs. Izcilākais panākums klubam ir fināla sasniegšanas Eiropas kausā 1965./1966.gada sezonā, Briselē ar 1:2 piekāpjoties Madrides "Real".

Pagājušajā sezonā "partizāni" pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un Eiropas līgas L grupā ar divām uzvarām un diviem neizšķirtiem sešos mačos ierindojās trešajā vietā aiz Mančestras "United" un Nīderlandes kluba Alkmāras AZ.

Ar Latvijas komandām līdz šim belgradiešiem nebija iznācis tikties.

2019./2020.gada sezonā "Partizan" Serbijas čempionātā ierindojās otrajā vietā aiz titulētākās valsts komandas Belgradas "Crvena Zvezda". Šosezon vienība piecās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un ierindojas trešajā pozīcijā. Līdervienība "Crvena Zvezda" ir tikai trīs punktu attālumā.

RFS zaudējumu nav piedzīvojusi pēdējās sešās virslīgas spēlēs. Viena no spēlēm pret Jūrmalas "Spartaku" noslēdzās neizšķirti 1-1.

Rīgas komandas rezultatīvākie uzbrucēji ar deviņiem un astoņiem vārtiem ir attiecīgi Činonso Ofors un Emersons Santana Deuslesiānu.

Jau ziņots, ka "Ventspils" futbolisti ceturtdien pirmajā kārtā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto". Ceturtdien debiju UEFA Eiropas līgā piedzīvoja "Valmiera", kas viesojās pie Poznaņas "Lech" un cieta zaudējumu ar 0:3 (0:0).

Uzvarētāju pirmajā kārtā nosaka viena vienīga spēle. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu