Pertija: Zaudējām divos aspektos - meistarībā un mentalitātē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tamazs Pertija
Tamazs Pertija Foto: Facebook: @ValmieraFC

Futbola klubs "Valmiera" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē pret Poznaņas "Lech" spēlēja no otrā numura pozīcijām un cerēja, ka vārtus izdosies gūt pēc došanās ātrajos pretuzbrukumos, pēc zaudējuma teica Latvijas kluba galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Valmiera" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā viesos ar 0:3 (0:0) zaudēja Poznaņas "Lech". Valmieriešiem šī bija debija Eirokausos.

"Apsveicu pretiniekus ar uzvaru un novēlu veiksmi komandai vietējā čempionāta un arī Eirokausu sezonā," pēc zaudējuma preses konferencē ievadvārdus teica Pertija. "No pretiniekiem gaidījām šādu spēli, jo tā ir nopietna komanda, kas tieši tā arī spēlēja."

"Mēs savukārt spēlējām otrā numura lomā un centāmies iziet pretuzbrukumos. Pirmajā puslaikā bija iespējas, taču rezultāts palika 0:0. "Lech" aktīvi spēlēja uzbrukumā, tāpēc mums vajadzēja izmantot brīvās zonas aizsardzībā. Otrajā puslaikā sapratām, ka pretinieki uz priekšu dosies ar vēl lielākiem spēkiem, kas arī notika. Uzskatu, ka mums bija savas iespējas, lai pretiniekus "sodītu" ar pretuzbrukumiem."

Pertija norādīja, ka nevēlas pārmest saviem spēlētājiem par demonstrēto sniegumu, jo šāda veida spiediens tomēr neesot ierasta lieta valmieriešiem. Speciālists neslēpa, ka dažās epizodēs futbolisti varēja nospēlēt precīzāk, taču "Lech" pārsvars bija acīmredzams.

"Šodien mēs zaudējām divos aspektos - meistarībā un mentalitātē," atklāja Pertija. "Redzēju situācijas, kurās futbolisti kļūdījās tādās situācijās, kādas Latvijas čempionātā netiktu pieļautas."

"Domāju, ka puiši sajuta pretinieku komandas augsto līmeni un lielo spiedienu."

Galvenais treneris arī atklāja, ka pirms spēles pamatīgi izpētījis pretinieku, tāpēc aizsargs Krišs Kārkliņš šajā duelī spēlēja pussarga, nevis aizsarga pozīcijā.

"Izpētot pretinieku, redzējām, ka viņiem ir ļoti spēcīgs vidējās līnijas centra spēlētājs, tāpēc ielikām Kārkliņu šajā pozīcijā. Domāju, ka viņš ar savu uzdevumu tika galā, jo pirmos vārtus zaudējām pēc rikošeta, bet otros paši izkārtojām "Lech"," spēles ritējumu atminējās Pertija.

Preses konferences noslēgumā Pertija atzīmēja, ka otrajā puslaikā komandas plāns nebija iesēsties aizsardzībā, taču kvalitatīvu sniegumu uzbrukumā liedza demonstrēt vājā pārēja no aizsardzības uz uzbrukumu.

"Ventspils" futbolisti ceturtdien pirmajā kārtā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto", bet RFS viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Belgradas "Partizan".

Uzvarētāju pirmajā kārtā nosaka viena vienīga spēle. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu