Portāls: Porziņģa traumai vajadzīga pieeja kā Novicka savainojumam 2003. gadā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Portāla "The Smoking Cuban" publikācijā pausts viedoklis, ka Kristapa Porziņģa traumai vajadzīga tāda pati pieeja kā Dirka Novicka savainojumam 2003. gadā.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences "play-off" pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām atrodas iedzinējos ar 2-3 cīņā pret Losandželosas "Clippers".

Latvijas basketbolists ceļgala traumas dēļ izlaidis sērijas iepriekšējās divas spēles. "The Smoking Cuban" atminas līdzīgu situāciju "Mavericks" komandā 17 gadus senā pagātnē, kad ceļgala traumu guva Vācijas zvaigzne Novickis.

2003. gadā "Mavericks" regulāro čempionātu pabeidza ar 60 uzvarām un 22 zaudējumiem. Tā bija labākā uzvaru un zaudējumu bilance Rietumu konferencē kopā Sanantonio "Spurs" komandu, kas arī guva tikpat uzvaru.

"Mavericks" aizvadīja divas ļoti saspringtas septiņu spēļu sērijas "play-off" turnīrā. Dalasa ar 4-3 pārspēja Portlendas "Trail Blazers" un Sakramento "Kings", sasniedzot Rietumu konference finālu.

"Mavericks" uzvarēja Rietumu konferences fināla sērijas pirmo spēli, bet nākamos divus mačus pārāki bija "Spurs" basketbolisti. Sērijas trešajā spēlē Novickis satraumēja ceļgalu.

Novickis un "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kubans pauda pārliecību, ka Dalasas komandas līderim ir jādodas laukumā sērijas ceturtajā spēlē, taču pret to iestājās galvenais treneris Dons Nelsons, vēstīja "Sports Illustrated".

"Es nevēlējos apdraudēt šī jaunā, lieliskā un talantīgā basketbolista karjeru vienas spēles dēļ, lai cik nozīmīga tā tobrīd šķita," sacīja tā laika "Mavericks" galvenais treneris.

Novickis nespēlēja nākamos trīs mačus un "Mavericks" atzina "Spurs" pārākumu sērijā ar 2-4. Sanantonio klubs togad izcīnīja NBA čempionu titulu.

2003. gada vasarā Novickim palika 25 gadi, savukārt Porziņģis šovasar augusta sākumā atzīmēja 25. dzimšanas dienu.

"Mavericks" ar Novicki priekšgalā 2011. gadā izcīnīja NBA čempionu titulu. Vācijas basketbolists ir sestais visu laiku rezultatīvākais NBA spēlētājs ar 31 560 punktiem (regulārajā čempionātā vidēji spēlē 20,7 punkti).

Novickis pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvadīja 21 sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu