Ibrahimovičs piekritis vēl vienu sezonu pārstāvēt "AC Milan"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Futbola zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs vienojies ar savu līdzšinējo komandu "AC Milan" par jaunu viena gada līgumu, kura apmērs tiek lēsts septiņu miljonu eiro robežās, piektdien ziņo vairāki Itālijas mediji, bet tikmēr Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" pametis Tjagu Silva, kurš turpmāk pārstāvēs Londonas "Chelsea".

Itālijas mediji ziņo, kad zviedrs piekritis līgumam par septiņiem miljoniem eiro, bet bonusi šajā kontraktā nav iekļauti.

Arī pats Ibrahimovičs, kuram oktobrī apritēs 39 gadi, savu sociālo tīmekļu lapās ievietoja attēlu, kurā viņš redzams ar "AC Milan" kreklu. Savukārt zem bildes ievietots ieraksts: "Kā jau minēju, es tikai iesildos."

"Gazzetta dello Sport" ziņo, ka uzbrucējs Milānā ieradīsies sestdien. Zīmīgi, ka 2010.gadā zviedrs Milānas klubā ieradās tieši 29.augustā.

Ibrahimovičs "AC Milan" pievienojās janvārī, kad noslēdza pusgada līgumu par 3,5 miljoniem eiro. Iepriekšējais līgums arī paredzēja iespēju līgumu pagarināt uz vēl vienu gadu.

Uzbrucējs pēc pievienošanās Itālijas grandam apliecināja, ka savā vecumā futbola prasmes vēl nav zaudējis, un 20 spēlēs izcēlās ar 11 gūtiem vārtiem.

"Domāju, ka ikviens redzēja, cik nozīmīgu lomu Zlatans spēlēja aizvadītajā sezonā, ļaujot klubam piedzīvot izaugsmi," komandas izvēli skaidroja "AC Milan" izpilddirektors Ivans Gazidis.

Pēc Ibrahimoviča pievienošanās Milānas komandai, tā no 11.pozīcijas turnīra tabulā pakāpās uz sesto, kurā arī noslēdza sezonu. Milānieši sezonu noslēdza ar 12 nezaudētu spēļu sēriju.

Zviedru futbolists "AC Milan" arī palīdzēja izcīnīt tās pēdējo trofeju A sērijā, kas notika 2011.gadā.

Tāpat viņš karjeras laikā viņš Itālijas A sērijā uzvaru svinēja Milānas "Inter" rindās, bet vēl divreiz ar Turīnas "Juventus", kurai tituli vēlāk tika atņemti saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Itālijas A sērijas 2020./21.gada sezona sāksies 19.septembrī.

Savukārt Anglijas premjerlīgas vienība "Chelsea" savā rīcībā ieguvis pieredzes bagāto aizsargu Tjagu Silvu. 

Jau jūnija vidū PSG sporta direktors Leonardu atklāja, ka pēc sezonas beigām klubu pametīs viens no tās veterāniem Silva.

Piektdien Lielbritānijas raidorganizācija BBC ziņoja, ka Silva ar Anglijas komandu noslēdzis viena gada līgumu, taču pēc šīs sezonas to būs iespēja pagarināt uz vēl vienu gadu.

Zīmīgi, ka aizvadītajā sezonā "Chelsea" no Anglijas premjerlīgas Top 10 komandām ielaida visvairāk vārtu - 54.

"Priecājos, ka varu pievienoties "Chelsea", tādējādi kļūstot par daļu no Frenka Lemparda vienības," pēc līguma parakstīšanas teica brazīlietis Silva.

Silva astoņās sezonās PSG rindās visos turnīros kopumā aizvadīja 315 spēles, tajās izceļoties ar 17 vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Viņš arī palīdzēja PSG izcīnīt septiņus Francijas čempiontitulus pēc kārtas.

Brazīlijas izlasē Silva aizvadījis 88 spēles.

"Chelsea" aizvadītajā sezonā Anglijas premjerlīgā ierindojās ceturtajā pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu