Video: Drifta sacensības Biķernieku trases "Raganas Katlā" (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tas brīdis ir klāt - drifts atgriežas Raganas katlā, Biķernieku trasē - vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā. 29.augustā, sestdien, mūs sagaida aizraujošas sacensības "FIA NEZ" (Ziemeļeiropas Zonas) un Latvijas/Igaunijas/Lietuvas čempionāta posmi, kā arī Baltijas drifta čempionāta 3.posms, un Latvijas un Igaunijas drifta kausa Semi pro klases posmi.

Pasākumam video tiešraidē varēja sekot līdzi portālā TVNET, bet tiešraides ieraksts skatāms arī šeit: 

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot pilotu līmeni, un to, ka šīs šogad PRO klasei ir pirmās sacensības tieši Latvijā, šis posms noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

"Raganas katls" piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku - drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses Biķerniekos. No dalībnieku parka nav iespējams redzēt trasi, tāpēc visi braucēji, mehāniķi, skatītāji satiekas vienuviet, iekšpus raganas katlam, lai kopā baudītu sacensības.

"Raganas katlā" būs atvērtais dalībnieku parks, kuru nemaz nav iespējams apiet, jo savādāk nebūs nemaz iespējas nokļūt līdz sacensību norisei, dalībnieku parkā sejas masku lietošana būs obligāta. No trases malās esošajiem kalniņiem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi. Arī šogad tiks izvietots video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai, un ekrāns arī dalībnieku parkā. Papildus, šī ir tā reize, kad organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus u.t.t. no mājām, lai ar komfortu baudītu driftu "Raganas katlā".

Kopā uz starta izies vairāk kā 45 dalībnieku, Biķerniekos šoreiz pulcēsies sportisti no Somijas, Igaunijas un Lietuvas, kuriem pievienosies Latvijas braucēji gan Semi Pro, gan Pro klasēs. Diemžēl šogad dēļ situācijas pasaulē, Zviedrijas un Norvēģijas sportistiem, nav iespēja pievienoties šīm sacensībām, kaut gan sezonas plānos tās bija ietvertas. No Latvijas sportistiem PRO klasē uz starta redzēsim Ēriku Ulasu, Ingemāru Jēkabsonu, Ivo Cīruli, Raiti Maurānu un šogad jau PRO sacensību ieskaiti šajā trasē aizvadīs jaunie Latvijas Pro piloti, kuri līdz šim ir braukuši īso trases konfigurāciju Raganas katlā, Nikolass Bertāns, Rolands Bērziņš, Artūrs Miškinis.

Liels prieks, ka latviešiem pievienosies arī PRO pilots Raivis Alkšārs, kurš diemžēl Igaunijas posmā piedzīvoja smagu avāriju, bet automašīna ir salabota, un Raivi redzēsim uz starta sestdien. PRO klase aizvadīs savu trešo posmu Livonijas čempionāta ieskaitē, kas būs pirmais PRO posms šogad Latvijā. Latvijas drifta kausa semi pro klase aizvadīs savu ceturto posmu, kurš būs apvienotais posms ar Igaunijas semi pro braucējiem, bet uz starta pievienosies arī lietuviešu braucēji, kas padarīs cīņas vēl sīvākas.

Apskatot dalībnieku sarakstu noteikti jāpiemin spēcīgie lietuviešu braucēji Benediktas Čirba un Andrius Vasiļauskas, kuri ir ļoti sīvi sāncenši cīņā par Lietuvas drifta čempiona titulu 2020. No Igaunijas uz starta redzēsim arī Igaunijas čempionāta kopvērtējuma līderus, Ao Vaida un Oliver Randalu, kuri pirms divām nedēļām piedalījās Rīgā notiekošajās DMEC sacensībās.

Sacensību programma:

Piektdiena, 28. augusts:

14:00 -19:30 Treniņu braucieni

Sestdiena, 29. augusts:

Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00

  • 10:10 -11:00 PRO kvalifikācijas braucieni
  • 12:10- 13:00 Semi Pro kvalifikācijas braucieni
  • 14:00 Sacensību oficiālā atklāšana
  • 14:30-17:00 Pro Tandēmu braucieni
  • 17:15-19:15 Semi Pro tandēmu braucieni
  • 19:30 Apbalvošanas ceremonija

Skatītāju zonā bezmaksas darbosies bērnu atpūtas laukumiņš ar atrakciju no "1188" uzziņu dienesta. Skatītājiem būs pieejamas divas bezmaksas auto stāvvietas, viena trases teritorijā, ar limitētu skaitu, un viena blakus ieejai Nr.2 uz Biķernieku ielas.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā- www.bilesuserviss.lv, gan "Circle K’ degvielas uzpildes stacijās, biļetes būs pieejamas arī uz vietas sacensību dienā. Biļetes ietver ieeju gan dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu