Nauris Miezis: Galvenais nepārdegt un izvairīties no traumām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: Edijs Pālens/LETA

Šajā nedēļas nogalē pēc gara pārtraukuma Ungārijas pilsētā Debrecenā tiks atsākta Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres sezona, kuras ievadā pats svarīgākais ir nepārdegt un izvairīties no traumām, sarunā Latvijas Basketbola savienību (LBS) teica "Riga" komandas spēlētājs Nauris Miezis.

Iepriekšējais Pasaules tūres oficiālais turnīrs noritēja pirms aptuveni 300 dienām. Pauze bijusi ļoti ilga, tāpēc arī Latvijas valstsvienības un "Riga" komandas spēlētājs Miezis neslēpa, ka basketbolisti ir noilgojušies pēc augsta līmeņa spēlēm.

"Veselība visiem kārtībā, esam noilgojušies pēc augstākā līmeņa spēlēm un patīkami satraukti, kā pirms debijas. Vasarā esam gan trenējušies, gan spēlējuši - Latvijā un pie kaimiņiem. Uzvarējām Latvijas čempionāta "Top Gun" posmos Saldū un Liepājā, arī Tallinas turnīrā," par padarīto pirms atgriešanās Pasaules tūrē sarunā ar LBS teica Miezis. "Paldies mūsu pretiniekiem, īpaši Saldus komandai, kas lika pamatīgi iespringt un noteikti palīdzēja sagatavoties cīņām Debrecenā."

Ieilgušajā sezonas pārtraukumā kārtīgi pastrādājuši arī sīvākie pretinieki "Novi Sad" un "Liman" no Serbijas. Gan Serbijā, gan Lietuvā iepriekšējos mēnešos noritēja turnīri ar augsta līmeņa komandu līdzdalību.

Debrecenā gan nebūs redzami kanādieši, bet ASV pārstāvēs tikai viena komanda - "NY Harlem".

"Debrecenā astoņās dienās pēc kārtas būs trīs turnīri. Milzīga slodze, tāpēc esam atbraukuši visi pieci un noteikti izmantosim iespēju rotēt sastāvu," plānus ieskicēja basketbolists. "Mērķis - uzvarēt visos trijos turnīros, bet pašreizējā situācijā savu gatavību objektīvi izvērtēt grūti. Pirmais uzdevums - nepārdegt. Un izvairīties no traumām."

Miezis arī uzsvēra, ka 3x3 komandas par sacensību turpmāko kalendāru ir tikpat daudz informētas, kā skatītāji, kuri seko līdzi basketbolam. Rīgas komandai koncentrēšoties uz tuvākajiem turnīriem.

Pirmajā Pasaules tūres posmā Debrecenā "Riga" komandu pārstāvēs Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ pēc šajā nedēļā plānotā pirmā Pasaules tūres posma, Debrecenā plānoti vēl divi posmi, kas notiks 1.-2. un 4.-5.septembrī. Otrais posms nodēvēts par Ungārijas "Grand Prix", bet trešais - Eiropas "Grand Prix".

Sacensību kalendārā šosezon vēl paredzēti etapi Japānā, Ķīnā un Tuvajos Austrumos, taču nav zināms, vai šajos reģionos sacensības tiešām notiks.

Jau ziņots, ka FIBA līdz nākamā gada aprīlim iesaldējusi gan 3x3 basketbola komandu, gan spēlētāju individuālo rangu.

Iepriekšējos divus gadus "Riga" vienība Debrecenā izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu