ATP atjaunotajā rangā Latvijas tenisisti saglabā savas līdzšinējās pozīcijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš
Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien atjaunotajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā visi Latvijas sportisti spējuši saglabāt savas pozīcijas, tādējādi Ernests Gulbis aizvien atrodams 158.vietā.

Latvijas vadošais tenisists Gulbis pagājušajās divās nedēļās piedalījās "Challenger" raudzes turnīros Prāgā, taču abos trešajā kārtā atzina krieva Aslana Karaceva pārākumu. Pirms dalības Prāgas turnīros Gulbis ierindojās 162.pozīcijā, bet nu jau otro nedēļu spējis noturēties 158.vietā.

Tāpat savas pozīcijas rangā nosargājuši arī Mārtiņš Podžus (ATP 447.), Roberts Štrombahs (675.), Kārlis Ozoliņš (dalīta 1130.), Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns (dalīta 1520.), kā arī Jānis Podžus (dalīta 1552.).

Izmaiņas nav notikušas arī vadošajā desmitniekā. Pasaules vadošā rakete aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko Rafaels Nadals no Spānijas, bet trešais ir austrietis Dominiks Tīms. Ceturtajā pozīcijā atrodams šveicietis Rodžers Federers, piecinieku noslēdz Daniils Medvedevs no Krievijas, tālāk seko grieķis Stefans Cicips, vācietis Aleksandrs Zverevs, itālis Mateo Beretīni, Gaēls Monfiss no Francijas un Dāvids Gofēns no Beļģijas.

Dubultspēļu rangā tikai M.Podžum izdevies nosargāt savu pozīciju. Gulbis atkāpies par divām vietām (457.), M.Podžus aizvien ierindojas 503.pozīcijā, sešas vietas zaudējis viņa brālis Jānis (727.), Lazdiņam un Rocēnam divu vietu kritums - attiecīgi 1032. un dalīta 1641. -, bet Artūrs Kuļibaba zaudējis četras vietas (dalīta 2168.).

Aizvadītās nedēļas nogalē Džokovičs Ņujorkas "Masters 1000" turnīra finālā ar 1-6, 6-3, 6-4 uzvarēja kanādieti Milošu Raoniču (ATP 30.) un izcīnīja savu karjeras 35. "Masters" titulu.

Uzvara Raoničam rangā ļāva pakāpties par 12 pozīcijām. Sportists šobrīd atrodams 18.vietā, bet 2016.gada novembrī viņam izdevās pakāpties uz trešo pozīciju rangā.

Pirmdien tenisisti sāks dalību prestižajā "US Open" turnīrā, kas būs otrais šīs sezonas "Grand Slam". Turnīrā ar pirmo numuru izlikts Džokovičs, savukārt Latvijas vadošā rakete Gulbi šajās sacensībās šogad nepiedalīsies. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu