Rīgas "Dinamo" padomdevējs: KHL klubi ir interesējušies par Balceru, Merzļikinu un Bļugeru (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi interesējas par latviešu hokejistiem Rūdolfu Balceru, Elvi Merzļikinu un Teodoru Bļugeru, kuri pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas, "11 TV" raidījumā atklāja Rīgas "Dinamo" padomdevējs Guntars Paste.

NHL nākamā sezona varētu sākties vien decembrī, savukārt KHL startēs jau septembrī. Līdz ar to pastāv iespēja, ka hokejisti no Ziemeļamerikas pārcelsies uz Eiropu, lai rudenī uzkrātu spēļu praksi.

TVNET jau vēstīja, ka NHL komandas Kolumbusas "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks nākamo sezonu varētu sākt Eiropā, tā izdevumam "The Athletic" sacīja kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens.

Iespēju līdz NHL un Amerikas Hokeja līgas (AHL) jaunās sezonas sākumam pavadīt Zviedrijas augstākās līgas komandā "Orebro" izmantos Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš Skandināvijā spēlēs vismaz līdz novembra vidum.

Nav izslēgts, ka vēl kāds Latvijas hokejists rudenī ar īres līguma nosacījumiem pievienojas kādai Eiropas komandai, lai iegūtu spēļu praksi līdz NHL un AHL sezonu sākumam. Paste pastāstīja, ka KHL klubiem gan iepriekš ir bijusi, gan ir joprojām interese par latviešiem NHL. 

"Zinu, ka ir interese par Balceru no viena Krievijas kluba," teica Paste un piebilda, ka viņš zinot arī komandu, kas interesējas par Bļugeru.

Tāpat viņš norādīja, ka iepriekš interese bijusi arī par Merzļikinu. "Bez šaubām - interesējās ASK (Sanktpēterburgas SKA)."

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda nepiedalījās NHL sezonas turpinājumā pēc pārtraukuma, ko izraisīja Covid-19 pandēmija. Viņš līdz šim pēdējo maču aizvadījis 11. martā.

Bļugers augustā piedalījās četros mačos, taču viņa komanda Pitsburgas "Penguins" nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai.

Savukārt Merzļikins augustā aizvadīja divas nepilnas spēles Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā. Latviešu vārtsargs arī guva traumu, bet komanda neiekļuva Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu