"Tour de France": Skujiņš un Neilands trešajā posmā finišē lielajā grupā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš (priekšplānā)
Toms Skujiņš (priekšplānā) Foto: Reuters/ScanPix

Toms Skujiņš un Krists Neilands pirmdien finišēja lielajā grupā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" trešajā posmā, kurā par uzvarētāju tika kronēts austrālietis Keilebs Jūans.

Pirmdien riteņbraucējiem bija jāmēro 198 kilometrus gara distance no Nicas līdz Sisteronai, pa ceļam pārvarot trīs trešās un vienu ceturtās kategorijas kāpumu. Aptuveni pusi no distances solo atrāvienā atradās francūzis Žeroms Kozēns ("Total Direct Energie"), kurš gan aptuveni 16 kilometrus pirms finiša tika noķerts.

Posma uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā, kurā nepārspēts palika "Lotto Soudal" vienības riteņbraucējs Jūans, kurš pārspēja īru Semu Benetu ("Deceuninck - Quick Step") un itāli Džakomo Nicolo (NTT).

Lielā grupa, kurā bija 143 sportisti, finišēja pēc distancē pavadītām piecām stundām 17 minūtēm un 42 sekundēm. Skujiņš ("Trek - Segafredo") ieņēma 98.vietu, bet Neilands ("Israel Start-Up Nation") bija 136.pozīcijā.

Divi no latviešu komandas biedriem finišēja pirmajā desmitniekā - francūzis Igo Hofšteters ("Israel Start-Up Nation") bija uzreiz aiz goda pjedestāla, bet beļģis Edvards Tēnss ("Trek - Segafredo") izcīnīja sesto vietu. 

Tikmēr viens no iepriekšējā etapa aktīvākajiem braucējiem Antonī Peress ("Cofidis, Solutions Credits") piedzīvoja kritienu, kurā Franču sportists lauza atslēgas kaulu un izstājās no tūres.

Iepriekšējā posma uzvarētājs Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step") ieņēma 58.vietu, bet tas netraucē francūzim saglabāt līderpozīciju. Pēc trim posmiem viņš tuvāko sekotāju britu Edamu Jeitsu ("Mitchelton-Scott") apsteidz par četrām sekundēm, bet vēl trīs sekundes atpaliek šveicietis Marks Hirši ("Sunweb").

Neilands zaudē septiņas minūtes un 17 sekundes, kas dod 57.vietu, bet Skujiņš atpaliek desmit minūtes un 34 sekundes, un ir 69.pozīcijā. Otrajā posmā atrāvienā aizbraukušais Skujiņš kalnu karaļa ieskaitē ir trešais, bet sprinteru vērtējumā carnikavietis ieņem 23.vietu.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalīsies jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu