Egleskalns: Par cīņassparu džekiem neko nevaru pārmest

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu volejbola izlasei pirmdien spēlē ar Spāniju nepadevās serve, bet pretinieki ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, pēc zaudējuma sezona mača rezultatīvākais spēlētājs Hermans Egleskalns.

Latvija pirmdien Nikosijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē ar rezultātu 1-3 (22:25, 21:25, 25:16, 19:25) piekāpās grupas favorītei Spānijai.

"Labi bija tas, ka nepadevāmies, ka bija enerģija un tomēr spēlējām, kad varbūt arī kas neizdevās. Nenokārām galvas, bet turpinājām spēlēt," sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) teica Egleskalns. "Labi bija arī tas, ka vismaz vienu setu paņēmām. Vēl labāk būtu divi, taču ir vēl arī otrais riņķis. Varbūt otrajā spēlē būs vieglāk. Izanalizēsim šodienas spēli, un, iespējams, būsim gatavāki."

"Pretinieki ļoti labi nospēlēja aizsardzībā," lūgts raksturot spāņus, saka Latvijas izlases diagonālais uzbrucējs. "Mums savukārt tā kā vakar - nepadevās serve. Otrajā setā mazliet iekritām uz "planieri", pretinieki saprata, ka ar planējošajām servēm var servēt un mums to uzņemšana nemaz tik labi nepadodas. "Sausajā" nezaudējām, cīnījāmies, un tas bija labi. Par cīņassparu džekiem neko nevaru pārmest."

Arī izlases galvenais treneris Avo Kēls atzīst, ka Spānija pirmajā setā nedaudz labāk nospēlēja aizsardzībā.

"Varbūt izšķīra rutīna un individuālā meistarība arī. Ja paskatāmies pēdējos četrus - piecus gadus, lielākā daļa pretinieku pie tāda ranga spēlēm ir pieradusi," LVF citē Kēla teikto.

"Otro setu zaudējām, kaut gan paši spēlējām labāk. Setā uzbrukām ar 60% efektivitāti, kas mēdz būt reti, bet šoreiz ar to nepietika, jo pretiniekiem tā bija vēl augstāka - 70%. Mēs spēlējām labāk, bet to pašu darīja arī pretinieks. Ja būtu nedaudz labāka servju uzņemšana vai aizsardzība, būtu ieguvuši vēl divus punktiņus, un jau būtu 23:23," uz paradoksiem norāda treneris.

Treneris arī uzsvēra, ka trešajā setā Latvijai bija ļoti laba serve un arī uzbrukums. "Servēs mēs stipri riskējām, un tas attaisnojās. Ceturtajā setā arī riskējām ar servēm, taču tās nesanāca," uz izšķirošo faktoru trešā seta uzvarā norāda Kēls. "Jāsaka, ka spāņi tomēr ļoti labi spēlēja. Visu izšķīra nianses."

Viņaprāt, labākais bija tas, ka izdevās izrauties no pirmā seta. "Reizēm sāka likties, ka mēs neticam uzvarai, jo pretī ir rangā spēcīga komanda. Sākām ieķerties rezultātā, un sāka izdoties," uz pārmaiņām spēlē norāda treneris.

Rīt notiks pēdējā pirmā riņķa spēle pret mājiniekiem kipriešiem.

"Domāju pirms turnīra, ka Kipra droši vien nevar būt bīstama, taču vakar mačā pret Spāniju redzējām, ka viņiem ir seši - septiņi labi spēlētāji. Ļoti nekaunīgs un kvalitatīvs, kaut arī augumā mazs cēlājs, divi fiziski ļoti spēcīgi otrā tempa spēlētāji, kuri labi lec un kuriem ir laba un ātra roka. Ja šajā komandā vēl būtu arī labas kvalitātes diagonālais spēlētājs, taču arī bez tā kiprieši divus setus kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās ar Spāniju. Trešajā un ceturtajā setā gan viņiem bija daudz kļūdu. Tomēr viņi var mums traucēt ļoti ievērojami," piesardzīgs pirms otrdienas spēles ir Kēls. 

Pirmajā spēlē Latvija svētdien ar rezultātu 3-0 (25:10, 25:21, 25:20) pārspēja Moldovas izlasi, bet Spānija ar 3-1 (25:22, 25:27, 25:17, 25:17) pārspēja Kipru.

Latvijai ir izdevies kvalificēties finālturnīram 1995.gadā, bet Avo Kēlam ar Igaunijas izlasi - divreiz. Galvenā trenera Kēla vadībā šis latviešiem ir otrais mēģinājums iekļūt Eiropas čempionāta finālā.

2019.gadā Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā apakšgrupā spēlēja kopā ar igauņiem un Izraēlas valstsvienību. Vienīgo uzvaru pēdējā mačā izdevās izcīnīt pār izraēliešiem, taču apakšgrupā nācās samierināties ar pēdējo, trešo, pozīciju.

Tikmēr Spānija spēlējusi desmit finālturnīros, no kuriem veiksmīgākais bija 2007.gadā, kad izdevās izcīnīt zelta medaļas. Divus gadus pirms tam spāņi aizkļuva līdz pusfinālam, bet palika ceturtajā vietā.

Vēl pirms došanās uz Kipru Latvijas izlase Igaunijā aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar vietējo valstsvienību, visos dueļos ciešot neveiksmi. Tāpat bija plānoti dueļi ar Polijas komandu Radomas "Cerrad Enea Czarni", taču Covid-19 pandēmijas dēļ tie bija jāatceļ.

Otrdien paredzēta spēle ar Kipru. Otrais aplis sāksies 4.septembrī pret Moldovu, bet nākamajās divās dienās jācīnās ar spāņiem un kipriešiem.

Eiropas čempionāta atlases turnīrs D grupā notiks Kipras galvaspilsētā Nikosijā, kur spēles divos riņķos tiks aizvadītas no 30.augusta līdz 6.septembrim. Tajā bez Latvijas un mājinieces Kipras piedalīsies arī Spānija un Moldova.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs D grupā būs vienīgais, kurā vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgais, kuru spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Polijā, Čehijā, Somijā un Igaunijā. Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu